Tgrt Haber

Son dakika! Dışişleri Bakanlığından İsrail'e sert tepki: Barbar zihniyet hesap vermeli

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
17 Ekim 2023 22:08 - Güncelleme : 17 Ekim 2023 22:38
Son dakika! Dışişleri Bakanlığından İsrail'e sert tepki: Barbar zihniyet hesap vermeli

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Gazze’de bir hastaneyi hedef alan ve yüzlerce kişinin ölümüne neden olan füze saldırısına tepki gösterdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada "Bu barbarca saldırıları şiddetle kınıyoruz. Sivilleri doğrudan vuran zihniyet uluslararası hukuk önünde hesap vermeli" denildi.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze​'deki el-Ehli Baptist Hastanesi​'ne yönelik saldırısını kınadı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"BARBARCA SALDIRIYI KINIYORUZ"

"Bugün Gazze'de bir hastanenin hedef alınması sonucunda yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesinden ve bir o kadarının da yaralanmasından derin bir infial duyuyor, bu barbarca saldırıları en şiddetli biçimde kınıyoruz.

Saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli​ kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Sivilleri doğrudan hedef alan, hastaneleri, okulları vuran bir zihniyetin uluslararası hukuk önünde ve vicdanlarda hesap vermesi kaçınılmazdır."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: TARİHTE BENZERİ OLMAYAN VAHŞET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​ da İsrail'in hastaneyi hedef alan saldırısına sert sözlerle tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail’in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir. Gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum."

https://twitter.com/RTErdogan/status/1714350684684898721

İsrail'in, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ni bombalaması sonucu 500'den fazla kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
İbrahim18 Ekim 2023 09:20

Kınamayı artık kimse tepki olarak gömüyor artık sözle değil bedenen yapılırsa tepki sayılır

Sonraki Haber Yükleniyor...