Tgrt Haber

Son dakika | Ekrem İmamoğlu'ndan dikkat çeken sözler! "Arzulanan hedefe ulaşmamıştır"

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
28 Ağustos 2024 13:29 - Güncelleme : 28 Ağustos 2024 17:37
Son dakika | Ekrem İmamoğlu'ndan dikkat çeken sözler! "Arzulanan hedefe ulaşmamıştır"

Son dakika haberi: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adıyaman'da TBB Encümen Toplantısı'ndan önemli mesajlar verdi. İmamoğlu, kentsel dönüşümü hızlandırmak için çıkarılan 6306 sayılı kanuna değindi. İmamoğlu, Adıyaman gibi riskli şehirleri dönüştürmek konusunda ne yazık ki arzulanan hedefe ulaşılamadığını söyledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu​, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) toplantısında kurulmasına karar verilen Deprem​ Bölgesi Araştırma Komisyonu’nun ilk toplantısına katılmak Adıyaman​'a geldi.

Gerçekleştirilen görüşmelerin ardından İmamoğlu, kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği (TTB) olarak depremden etkilenen illere yaklaşık 500 milyon lira değerinde, 89 araç ve konteyner desteğinde bulunulmasına karar verdiklerini duyurdu.

Kentsel dönüşümü hızlandırmak için çıkarılan 6306 sayılı kanuna da değinen İmamoğlu, Adıyaman gibi riskli şehirleri dönüştürmek konusunda ne yazık ki arzulanan hedefe ulaşılamadığını söyledi.

Ekrem İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları:

"Kentsel dönüşümü hızlandırmak için 6306 sayılı kanun ile Adıyaman gibi riskli şehirleri dönüştürmek konusunda ne yazık ki arzulanan hedefe ulaşmamıştır.

"ADIYAMAN DEPREMDEN SONRA KENDİNİ YALNIZ HİSSEDEN ŞEHİRLERDEN BİRİ OLMUŞTUR"

Aklı ve bilimi kullanarak afet öncesi alınan önlemler hayat kurtarırken amacından saptırılan kanun uygulamaları ve eksiklikler vatandaşlarımızın canına, malına ve bütün geleceğimize büyük zararlar vermeye yol açmıştır.

Adıyaman kendini yalnız hisseden şehirlerden biri olmuştur. Depremin üzerinden 18 ay geçmesine rağmen Adıyaman'da bizi üzen sıkıntılı görüntüleri tespit etmiş durumdayız.

"BİZİ ÜZEN SIKINTILI GÖRÜNTÜLERİ TESPİT ETTİK"

Hala enkazları kalkmamış istihdam sorunları çözülmemiş, çocuklarının akıbeti belli olmamış halde... Şehir sıkıntılı durumdadır. Süreçler doğru mu işleniyor, doğru adımlar atılıyor mu? Bunları analiz etmek her birimizin sorumluluğu.

"MESELE SADECE BİNA YAPMA MESELESİ DEĞİLDİR..."

Herkes yine seferberlik duyusu ile bu 11 şehrimizde yaraların sarılması için adımlar atacak. Mesele sadece bina yapma meselesi değildir mesele birçok duygunun korunması meselesidir."

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...