Tgrt Haber

Kayseri Belediye Başkanı TGRT Haber'de: Biz hiç kimseyi ötekileştirmedik

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
29 Şubat 2024 16:43 - Güncelleme : 29 Şubat 2024 17:29

Son dakika haberi... Kayseri Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, TGRT Haber'e özel açıklamalarda bulundu. Hiç kimseyi ötekileştirmediklerinin altını çizen Büyükkılıç,"Bize oy veren de vermeyen de hizmet bekliyor" dedi.

Yerel seçimlere çok az bir süre kaldı. Bu kapsamda KayseriBelediye Başkanı​ Memduh Büyükkılıç da çalışmalarını sürdürüyor. TGRT Haber'e konuk olan Büyükkılıç, vaatlerini ve projelerini anlattı.

Büyükkılıç'ın konuşmasından satır başları:

"Kayseri'de yeni açılan bulvara 'Prof. Dr. Necmettin Erbakan' ismini verdik. Kaynaklarımızı en verimli şekilde değerlendirdik. Bütçemizin yüzde 60'ını yatırıma ayırdık. Biz hizmet belediyeciliği yönetiyoruz. Biz eser siyasetiyle insanların gönlünde yer etmeye çalışıyoruz. 

"TAŞRAMIZI DA İHMAL ETMEDİK"

Bir yılda 1 milyon 862 bin ton asfalt döküyoruz. Taşramızı da ihmal etmedik. Yaptığımız yatırımların yüzde 43'ü taşraya yapıldı. Pandemi ve depremden sonraki süreçte şöyle bir açılım oldu; bağında bahçesinde insanlar yatırım yaptı.

Kayseri Belediye Başkanı TGRT Haber'de: Biz hiç kimseyi ötekileştirmedik - 1. Resim

"TÜRKİYE'DE 6. SIRADAYIZ"

Üreten olacak tüketen değil. Merkezdekiler genelde tüketir.  Tarımla ilgili çalışmalarda Türkiye'de 6. sıradayız. Büyükşehirler arasında yatırıma en fazla dehşet veren kentlerden biri olduk. Hayvancılıkta çok önemli işler yaptık. 

"TERMAL HİZMETİ DE VERECEĞİZ"

Erciyes kayak merkezi dünya standartlarında. Erciyes Kayak Merkezi'nde tesislerimiz de artmaya devam ediyor. Erciyes'te sıcak su da çıktı, termal hizmeti de vereceğiz.

"GENÇLERİMİZİ SEVİYORUZ VE ÖNEMSİYORUZ"

Gençlerimiz seviyoruz ve önemsiyoruz. 75 bin gencimize sahip çıkmak asli görevimiz. Gençlerimize değişik zamanlarda 10 GB'lik kart dağıtıyoruz. Gençlerimize burs veriyoruz, çamaşırlarını yıkıyoruz.

Kayseri​'de akıllı şehir bağlamında onlarca çalışma var. Bunu yeterli bulmuyoruz; kurumsal olarak şehrin bir hafızası olmalı. Daha önceki çalışmalar dışında 'Akıllı Şehir Daire Başkanlığı' kuracağız.

Kayseri Belediye Başkanı TGRT Haber'de: Biz hiç kimseyi ötekileştirmedik - 2. Resim

"4 MİLYAR DOLAR İHRACATIMIZ VAR"

Kayseri​ ticaret ve sanayinin merkezi. 2 bine yakın fabrika, 4 milyar dolar ihracatımız var. Kariyer merkezlerimiz var, iş garantili kurslarımız var. Kurslarımız kesinlikle ücretsizdir. Kayseri​'de belediyecilik bir modeldir.

"BİZ HİÇ KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEDİK"

1 milyon 260 bin metrekarelik millet bahçemiz var. Millet bahçemiz her alanıyla şehrimize güzellik katıyor. Biz hiç kimseyi ötekileştirmedik. Bize oy veren de vermeyen de hizmet bekliyor"

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...