Tgrt Haber

Son dakika! AK Parti'den İsrail'e sert tepki: Savaş suçluları cezalandırılmalı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
07 Kasım 2023 17:17 - Güncelleme : 07 Kasım 2023 17:53
Son dakika! AK Parti'den İsrail'e sert tepki: Savaş suçluları cezalandırılmalı

Son dakika haberi: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'in Gazze saldırılarına sert tepki gösterdi. İsrail'in saldırılarını 'katliam ve soykırım' olarak nitelendiren Çelik, "Savaş suçluları cezalandırılmalı" dedi. Netanyahu'nun Tevrat ve İncil'den örnek vermesini de eleştiren Çelik, "Nazilerin yaptığını Netanyahu yapıyor" diye konuştu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Çelik, Gazze​'de sivillere yönelik kanlı saldırılara tepki gösterdi. İsrail'in saldırılarını 'katliam ve soykırım' olarak nitelendiren Çelik, "Netanyahu hükümetinin eylemleri savaş suçudur, soykırımdır" dedi.

Netanyahu​'nun Tevrat'tan alıntılar yaparak 'vahşeti' dine alet etmeye çalıştığını söyleyen Çelik, "Tevrat ve İncil'e inananlara saygısızlık yapıyor ve Tevrat ve İncil'i hedef alıyor demektir" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel'in CHP Genel Başkanlığı'na seçilmesine ilişkin de konuşan Çelik, partide herhangi bir değişiklik görmediklerini sadece bir 'koltuk değişimi' olduğunu söyledi.

Çelik'in konuşmasında satır başları:

Gazze'de gelinen noktada görülmüştür ki, Netanyahu'nun eylemlmeri savaş suçu ve soykırımı kapsamına giren yaklaşımdır. Gazze Şeridi'ni yoğun bombardıman altında tutuyorlar, Hamas​'la mücadele ettiklerini söylerken kadınları, çocukları hedef alarak katliam siyasetini yürütüyorlar. Maalesef katledilen Gazzeli kardeşlerimizin sayısı 10 bine yükselmiştir. Böyle bir acıyı, trajediyi rakamlarla anmak zorunda kalmak ayrı bir acı fakat ortaya konulan katliamın boyutlarını göstermesi bakımından kaybettiğimiz 10 binin 7 bini sivil, çocuk ve kadınlardan oluştuğunu ifade etmek gerekir.

"KATLİAM SİYASETİ SOYKIRIMDA BAŞKA BİR ŞEYLE İFADE EDİLEMEZ"

Doğrudan sivillerin tedavi gördüğü 16 hastane, 32 sağlık ocağı ve 105 sağlık merkezi doğrudan İsrail ordusu tarafından hedef alınmış, 40 bin konut tamamen yıkılmıştır. Tüm bunlar savaş suçu niteliğinde gelişmelerdir. Gazze halkına dönük olarak Netanyahu hükümetinin ortaya koyduğu katliam siyaseti soykırımdan başka bir şeyle ifade edilemez hale gelmiştir. BM Genel Sekreteri bunu 'dehşet' duygusuyla ifade ediyor. Tüm bu ifadelerine rağmen BM hiçbir şekilde sürecin gidişatına müdahil değil. 121 ülke İsrail'e ateşkes çağrısı yaptı. Bu tablo içerisinde BM İnsan Hakları Komiseri gidişattaki vahşeti görerek istifa etmiştir.

Son dakika! AK Parti'den İsrail'e sert tepki: Savaş suçluları cezalandırılmalı

"NETANYAHU, TEVRAT VE İNCİL'E SAYGISIZLIK YAPIYOR"

Netanyahu Tevrat'tan alıntılar yaparak kendi vahşetine dini duyguları alet etmeye çalışıyor. Kim ki yaptıkları katliamları meşrulaştırmak için Tevrat ve İncil'den referans getiriyorsa Tevrat ve İncil'e inananlara saygısızlık yapıyor ve Tevrat ve İncil'i hedef alıyor demektir.

"KADIN VE ÇOCUKLARI KATLETTİLER"

BM hiçbir şey yapamıyor. BM Genel Sekreteri dehşet olarak nitelendiriyor ama kurumsal olarak bir şey yapılamıyor. Ancak İsrail buna dahi tahammül edemiyor. İsrail onu bile istifaya davet etti. Netanyahu hükümeti Hamas ile mücadele ettiğini söylerken 10 bin kişi öldü, 4 bini çocuk, 3 bini kadın. Bunlar bir örgüt mensubu muydu? Bunlar askeri niteliği olmayan insanlar. 7 bin kadın ve çocuğu katlettiler.  İsrail'in yaptığının kendini savunmayla ilgisi yok. Netanyahu'nun zihniyetinin DEAŞ'ın zihniyetinden bir farkı yok.

"CHP AYNI CHP"

Yeni göreve gelenleri tebrik ediyoruz. Biz orada bir değişim görmedik. CHP aynı CHP. Aynı siyasi tutumlar devam ediyor. Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu siyasal değişimi taşıyan parti AK Partidir. Bizim gördüğümüz kadarıyla kongredeki CHP aynıdır, orada sadece bir koltuk değişimi olmuştur."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...