Tgrt Haber

Son dakika: Tuncay Özkan'a soruşturma başlatıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret etti, AK Parti'den tepki yağdı

Editör: Banu İriç / Kaynak: tgrthaber.com
25 Ağustos 2024 21:35 - Güncelleme : 26 Ağustos 2024 00:30
Son dakika: Tuncay Özkan'a soruşturma başlatıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret etti, AK Parti'den tepki yağdı

Son dakika haberi: CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakareti sonrası savcılık harekete geçti. Adalet Bakanı Tunç soruşturma başlatıldığını duyururken AK Parti'den de Özkan'a tepki yağdı. İletişim Başkanı Altun cumhurbaşkanına hakaretin bedelinin ödetileceğini söyledi.

CHP İzmir​ Milletvekili Tuncay Özkan hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'a hakaretten soruşturma başlatıldı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı​'nın başlattığı soruşturmayı Adalet Bakanı Yılmaz  Tunç duyurdu. Özkan bugün ağır ifadelerle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef almıştı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, cumhurbaşkanına hakaretin ve kötülüğün hem hukuk hem de siyaset önünde bedelinin ödetileceğini söyledi.

Son dakika: Tuncay Özkan'a soruşturma başlatıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret etti, AK Parti'den tepki yağdı - 1. Resim

TUNCAY ÖZKAN, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A HAKARET​ ETTİ, SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından soruşturma başlatıldığını böyle duyurdu: "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal medya üzerinden hakaret eden ve iftira atan İzmir Milletvekili Tuncay Özkan hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız, milletimizin bağrından yetişmiş bir liderdir. Ömrünü büyük ve güçlü Türkiye'ye vakfetmiştir. Aziz milletimizin oylarıyla seçilen, ülkemize ve milletimize hizmet etmek için gece gündüz demeden çalışan Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik hadsiz ve çirkin ifadeler asla kabul edilemez. Milletvekilliği kimliğini taşıyan bir kişinin milletin değerlerini hiçe sayan, terbiyesiz ve ahlak dışı sözlerini şiddetle kınıyorum. "

İLETİŞİM BAŞKANI FAHRETTİN ALTUN'DAN TUNCAY ÖZKAN'A TEPKİ: BEDELİ ÖDETİLİR

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Özkan'ın hakaret sözleri için "Cumhurbaşkanımıza yönelik her türden hakaretin ve kötülüğün bedeli gerek hukuk önünde gerekse de siyaseten elbette ödetilir." dedi. Altun "cunta zihniyetli, vesayet kırıntısı" diyerek seslendiği Özkan'a böyle yanıt verdi:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik çirkin ifadeler kullanan, cunta zihniyetli, vesayet kırıntısı Tuncay Özkan adlı şahıs ve onun gibiler şunu çok iyi bilsin! Recep Tayyip Erdoğan asla yalnız değildir. Sayın Cumhurbaşkanımıza hem devletimizin başı hem davamızın lideri olarak her daim sahip çıkmak, onun hukukunu gözetmek boynumuzun borcudur! Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik her türden hakaretin ve kötülüğün bedeli gerek hukuk önünde gerekse de siyaseten elbette ödetilir. Bu ahlaksızca yaklaşımı kınıyor, söz konusu vesayet artığı şahsın çirkin ifadelerini kendisine aynen iade ediyoruz."

BAKAN YERLİKAYA: ŞİDDETLE KINIYORUM

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadelerine tepki gösterdi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bir milletvekilinin, ömrünü ülkesine ve milletine adayan Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında terbiye sınırlarını aşan ifadeler kullanması, o zatın içindeki çirkinlikleri gün yüzüne çıkarmaktadır." ifadesini kullandı.

"Cumhurbaşkanımıza hakaret edenlerin ortak yönlerini aziz milletimiz çok iyi bilmektedir." değerlendirmesinde bulunan Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Birileri iftira peşinde koşadursun. Biz, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa etmek için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Ahlak dışı ve haddini aşan sözlerin sahibi milletvekilini şiddetle kınıyorum."

AK PARTİ'DEN ÖZKAN'A TEPKİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, de Özkan'ı faşist Geert Wilders'e benzereterek tepki gösterdi. Çelik "Bir CHP milletvekilinin Cumhurbaşkanımıza dönük siyasi ahlaktan yoksun ve çirkinlik abidesi sözleri, bu kişinin kendi kendisine ayna tutmasından ibarettir" dedi.

Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir CHP milletvekilinin Cumhurbaşkanımıza dönük siyasi ahlaktan yoksun ve çirkinlik abidesi sözleri, bu kişinin kendi kendisine ayna tutmasından ibarettir. Bu üslupla konuşan kişi, Türk siyasi hayatında ömür boyu bu sıfatlarla anılmaya talip olmuştur. Bu CHP milletvekilinin, Cumhurbaşkanımıza dönük çirkin üslubunun, Hollandalı Türk ve İslam düşmanı, faşist Geert Wilders ile aynı dalga boyunda olması, bizim değil, CHP'nin sorunudur" 

HAMZA DAĞ'DAN TUNCAY ÖZKAN'A: DİLİNİ İÇERİ SOK!

AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Hamza Dağ da Özkan'a tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından Dağ, "Hakaret, yalan ve iftira ile seçim kazanamadılar. Recep Tayyip Erdoğan'dan öyle bir tokat yediler ki sırça köşklerinden de kovuldular. Şimdi "Milletin Adamına" dil uzatarak dikkat çekmeye çalışıyorlar. Dilini içeri sok, sana buradan su veren de olmaz kemik atan da." mesajını yazarak cevap verdi.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...