Tgrt Haber

Tanju Özcan'ın yürüyüş eylemi başladı! Kılıçdaroğlu hedefte!..

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
03 Temmuz 2023 14:26 - Güncelleme : 03 Temmuz 2023 15:57
Tanju Özcan'ın yürüyüş eylemi başladı! Kılıçdaroğlu hedefte!..

CHP'den kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Özcan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu protesto amacı güden "Adalet ve Değişim Yürüyüşü"ne başladı. Yürüyüş, Bolu'dan Ankara'ya kadar sürecek

Bolu​ Belediye Başkanı Tanju Özcan,"Adalet ve Değişim" sloganıyla Bolu'dan Ankara​'daki CHP Genel Merkezi’ne yürüyüşüne başladı. "Onuncu Yıl Marşı" ile 10 gün sürmesi planlanan yürüyüşüne başlayan Tanju Özcan’a basın mensuplarının yanı sıra vatandaşlar da eşlik etti.

ATATÜRK'TEN ÖZÜR DİLEDİ!

Yürüyüş öncesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhurbaşkanlığı döneminde kullandığı Lincoln marka otomobilin benzeriyle Bolu Anıtpark'taki Atatürk anıtına gelen Özcan'ı çok sayıda vatandaş karşıladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Özcan, CHP Genel Merkezi​'ne yapacağı yürüyüşü Atatürk anıtı önünden başlatmak istediğini söyledi.

Sözlerine Atatürk'ten özür dileyerek başlayan Özcan, "Atam, maalesef kurduğun Cumhuriyet'e, koyduğun ilkelere yeterince sahip çıkamadık. Ben bundan dolayı tüm içtenliğimle senden özür diliyorum." dedi.

MOBBİNG İDDİASINI TEKRARLADI

Atatürk'ün kurduğu CHP'nin başarısız insanlar tarafından yönetildiğini savunan Özcan, şöyle devam etti: "Hatta gaflet içindeki CHP yönetimi, partiyi 10 Aralıkçılara, Sorosçulara, terör sevicilere ve badem bıyıklılara peşkeş çekmeye çalışıyor hatta benim gibi Atatürkçüleri, samimi Atatürkçüleri ihraç etmek suretiyle, yıllardır mobbing ile partiden uzaklaştırmaya çalışıyor. İstiyorlar ki CHP, Atatürkçü gömleğini çıkartsın. İşte tam da ben de bu sebeplerle sizin huzurunuzdan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'ne az sonra yürümeye başlayacağım."

Tanju Özcan'ın yürüyüş eylemi başladı! Kılıçdaroğlu hedefte!..

"KILIÇDAROĞLU'NU İNDİRMEK İÇİN..."

Özcan, yürüyüşünü hakkı yenen partinin emekçileri için yaptığını vurgulayarak, "Yürüyüşümü, başarısız olduğu halde senin koltuğundan kalkmayı reddeden Kemal Kılıçdaroğlu​'nu oradan indirmek için yapıyorum. Bu yürüyüşü, partiyi tekrar Atatürkçü çizgiye oturtmak için gerçekleştiriyorum. Bu yürüyüşü Atatürkçü olduğu için hem partiden hem de devletten dışlananlar için gerçekleştiriyorum." diye konuştu.

Değişim ateşini Bolu'dan yaktığını dile getiren Özcan, "Bu cesur adımları kendi geleceğim için değil, Cumhuriyetimizin geleceği, gençlerimizin, nesillerimizin geleceği için yapıyorum. Gücümü haktan alıyorum, halktan alıyorum ve ebedi liderim Mustafa Kemal Atatürk'ten alıyorum." dedi.

Özcan, konuşmasının ardından kravatını ve ceketini çıkartarak yürüyüşüne başladı. İzzet Baysal Caddesi üzerinden D-100 kara yoluna çıkan Özcan'a çok sayıda Bolulu eşlik etti.

"İSTİFA" ŞARTI KOŞMUŞTU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerde bulunan ve “kesin ihraç” istemiyle disipline sevk edilen Özcan, Bolu'dan Ankara'daki CHP Genel Merkezi'ne kadar yaklaşık 190 kilometre yürüyecek. Özcan, daha önce yaptığı açıklamada yürüyüşün sadece Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlık'tan vazgeçmesi halinde iptal olacağını söylemişti. 

KILIÇDAROĞLU DA YÜRÜMÜŞTÜ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da 2017'de 15 Haziran'da Ankara'dan yola çıktığı, 9 Temmuz'da İstanbul'da son bulan 'adalet yürüyüşü'nü gerçekleştirmişti. CHP lideri de yürüyüşünde beyaz şapka takmış, elinde 'adalet' yazılı pankart taşımıştı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yusuf 3 Temmuz 2023 14:55

Değişim olması gerek

Sonraki Haber Yükleniyor...