Tgrt Haber

Tanju Özcan'dan Tunç Soyer'e Kılıçdaroğlu tepkisi: Koltuk cazip mi geldi? 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
26 Haziran 2023 20:31 - Güncelleme : 26 Haziran 2023 20:31
Tanju Özcan'dan Tunç Soyer'e Kılıçdaroğlu tepkisi: Koltuk cazip mi geldi? 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden mağlubiyetle ayrılan Kılıçdaroğlu'na karşı 'değişim' sesini yükselten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in geri adımı sonrası CHP'den kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Tanju Özcan'dan cevap geldi. 

Seçimlerin ardından başlayan 'değişim' çağrılarıyla çalkalanan CHP​'de sular durulmazken, geçtiğimiz günlerde 'değişim' için bildiri yayımlayanİzmir Büyükşehir Belediye BaşkanıTunç Soyer​'den geri adım geldi. 

Halk TV'de 14 ve 28 Mayıs seçimleri, Kemal Kılıçdaroğlu​ ve CHP Genel Başkanlığı krizi hakkında konuşan Soyer, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevi bırakması gerekir mi?" sorusunu Soyer, "Kaptan olarak gemiyi limana götürmek benim sorumluluğum dedi. Limandan benim anladığım yerel seçim" diyerek cevap verdi. 

Soyer bu sözlerinden önce yayımladığı bir yazıda CHP'de değişimi talep etmişti. "Yeni siyaset belgesi İzmir Duruşu" başlıklı bir metin yayımlayan Soyer burada, "Eksikler, yanlışlar ve yapılması gerekenler tespit edilerek bir takvime işlensin. CHP pek çok konuda eleştirilse dahi bu ülkeyi Cumhuriyet ideallerini koruyarak geliştirecek en temel kurumdur" demişti. 

TANJU ÖZCAN'DAN TEPKİ!  

Sosyal medya hesabından Tunç Soyer'e yüklenen Tanju Özcan, meslektaşına 'koltuk sevdalısı' göndermesi yaptı. 

Özcan, "Sn Tunç Soyer, Genel Başkanın yerel seçime kadar kalmasını neden doğru buluyorsunuz? Mantıklı bir cevabı var mı? Koltuk bu kadar mı cazip geldi? Tabi şu anlam çıkıyor, güvenli liman yerel seçim, sen de diyorsun ki ben de gemimi güvenli limana çekeyim.İzmir’i çantada keklik görmeyin…tabanın sesini duyun..Taban değişim derken “tepeden tırnağa” diyor. Genel Başkan kalsın demiyor. Tersine değişim Genel Başkan dan başlasın diyor!!" dedi. 

https://twitter.com/tanjuozcanchp/status/1673366527087722498

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...