Tgrt Haber

Tanju Özcan'dan Kılıçdaroğlu'na ağır sözler: Psikolojik sorunları var

Editör: Murat Makas / Kaynak: Yeni Şafak
29 Ağustos 2023 21:24 - Güncelleme : 29 Ağustos 2023 21:32
Tanju Özcan'dan Kılıçdaroğlu'na ağır sözler: Psikolojik sorunları var

14-28 Mayıs seçimlerinden CHP'de başlayan koltuk krizi devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun artık görevini bırakmasını isteyen ve partiden ihraç edilen Tanju Özcan yine sert dille gündeme geldi. Tanju Özcan, Kemal Kılıçdaroğlu'nu adeta yerden yere vurdu.

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun koltuğu bırakması çağrıları yankılanırken hem 6’lı masada hem de parti içinde başlayan kaos sürüyor. CHP​ Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​ yine partiden ihraç​ edilen Tanju Özcan’ın hedefinde.

BOLU​'DAN ANKARA'YA YÜRÜMÜŞTÜ

Bolu​ Belediye Başkanı Tanju Özcan kesin ihracı istenmesinin ardından Bolu​'dan Ankara'ya yürümüştü. Özcan 3 Temmuz'da başlattığı yürüyüşü 12 Temmuz'da CHP​ Genel Merkezi önünde noktaladı. Kemal Kılıçdaroğlu​'na ağır eleştirilerde bulunan Özcan koltuk fırlatarak istifa çağrısı yapmıştı.

SES KASETİNİ YAYINLADI

Eleştirilerini sosyal medya hesabından da sürdüren Tanju Özcan, son olarak Kemal Kılıçdaroğlu​'nun partili gençler ile yaptığı toplantıdaki konuşmasından bir ses kaydı yayınladı.

"YETER ARTIK DÜŞÜN CHP​'NİN YAKASINDAN"

Kimsenin maşası olmayacağını savunan Özcan, "Amacım da gizli değil, 'Değişimin Gn. Başkan'dan başlaması…' İddialarınızı ispatlayamazsanız, sizi yalancı ve müfteri olarak ilan edip, dava edeceğim. Yeter artık düşün CHP​'nin yakasından." ifadelerine yer vermişti.

Kemal Kılıçdaroğlu​'nun içinde Atatürk'e karşı bir kin olduğunu öne süren Tanju Özcan "Bunu ilk kez söylüyorum." diyerek, "Kılıçdaroğlu'nun içinde Atatürk'e karşı 'Dersim Harekatı'ndan dolayı kin var." ifadelerini kullanmıştı.

CHP'de kaos sürüyor

"PSİKOLOJİK SORUNLARI VAR"

Tüm bu yaşananlar sıcaklığını korurken 'değişim' için savaş başlatan Ekrem İmamoğlu'na da boyun eğdirerek koltuktan kalkmayan Kemal Kılıçdaroğlu​'nu Tanju Özcan yine yerden yere vurdu.

Sosyal medyadan açıklamada bulunan Özcan, "Sayın Kılıçdaroğlu, 13 yılda 12 seçim kaybetmenin yarattığı psikolojik durumdan dolayı sanırım nasıl kazanıldığını unutmuş. Ben anlatayım; mesela basketbolda en çok sayıyı atan, futbolda en çok golü atan kazanıyor. Siyasette de, en çok oyu alan kazanıyor. Yani halktan en çok desteği alan. İşte o en çok desteği alan da meşruiyet kazanıyor. Siyasette kazanamayınca, kaybetmiş oluyorsun. Bunu anlamamak bu kadar zor olmamalı. Ben girdiğim son Belediye seçiminde, AK Parti adayından fazla oy aldığım için kazandım. Şimdi benim meşruiyetimde mi tartışma konusu haline gelecek?" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Yeni Şafak
Sonraki Haber Yükleniyor...