Tgrt Haber

TBMM'de mesai başlıyor... Cumhurbaşkanı Erdoğan açacak... Parlamento'nun gündemi yoğun

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
01 Ekim 2023 06:45 - Güncelleme : 01 Ekim 2023 07:00
TBMM'de mesai başlıyor... Cumhurbaşkanı Erdoğan açacak... Parlamento'nun gündemi yoğun

Meclis, 2,5 aylık aranın ardından bugün yenide açılıyor!.. Saat 14:00'te açılacak genel kurulda Cumhurbaşkanı Erdoğan, kürsüden önemli mesajlar verecek. Yeni dönemde Milletvekilleri, sivil anayasa başta olmak üzere milyonlarca vatandaşı ilgilendiren birçok yasal düzenleme için kolları sıvayacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi​'nde (TBMM) 16 Temmuz'da başlayan ve yaklaşık 2,5 aylık tatil sona eriyor. 28'inci dönemin ikinci yasama yılı bugün başlayacak.

Meclis'te ilk tören saat 13.00'te Atatürk Anıtında gerçekleştirilecek. Törende Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş​ ve milletvekilleri hazır bulunacak. Genel Kurul ise saat 14:00'te açılacak.

Kurtulmuş'un milletvekillerine hitabının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​ kürsüye çıkacak.  Erdoğan'ın açılış konuşmasında yeni anayasa​, ekonomi ve yapılması planlanan düzenlemelere ilişkin mesajlarını vermesi bekleniyor..

Meclis'in siyasi parti liderleri ve milletvekilleri ile çok sayıda isin davet edildiği geleneksel hale gelen resepsiyonu da akşam gerçekleştirilecek.

ÖNCELİKLİ MESELE: SİVİL ANAYASA İÇİN

Yeni dönemde milyonca kişiyi ilgilendiren önemli düzenlemeler için mesai de başlıyor. Emeklilerden gençlere kadar toplumun her kesimine özel yasal düzenlemeler teker teker ele alınacak.

Bu dönemdeki en önemli mesaisi ise kuşkusuz yeni ve sivil anayasa olacak... İlk yasa tekliflerinden biri emekli maaşlarına yapılacak düzenleme olacak... Aile Bankasından gençlere özel desteklere kadar birçok yasal düzenleme görüşülecek.

Başörtüsüne anayasal güvenceye ilişkin düzenleme ile yeni ve Sivil Anayasa için de ayrı bir çalışma takvimi belirlenecek. AK Parti ve MHP, Anayasanın Meclis'ten uzlaşmayla çıkması için muhalefetin desteğini isteyecek.

ÜST DÜZEY GÜVENLİK ÖNLEMİ

6'ya yükselen siyasi parti grubu nedeniyle bazı günler Meclis'te ziyaretçi sayısı 15 bini geçiyor. Bu nedenle yeni dönemde Meclis ve çevresi bin 167 kamera ile gece gündüz izlenirken güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...