Tgrt Haber

İstanbul'da stand kavgasında provokasyon: Esenyurt için "Kürt bölgesi" dedi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com.tr
03 Mart 2024 15:58 - Güncelleme : 03 Mart 2024 17:30

İstanbul Esenyurt'ta Zafer Partisi'nin seçim standının kurulmasını istemeyen bir provokatör, skandal ifadelere imza attı. Tepkilerin çığ gibi büyüdüğü olay sonrası o provokatörün gözaltına alındığı öğrenildi.

Yerel seçimler yaklaşırken bazı provokatörler ortalığı karıştırmak için ellerinden geleni yapıyor. Zafer Partisi​, İstanbul'un en kalabalık ilçesi olan Esenyurt​'ta seçim standı açtı. 

"ESENYURT KÜRT BÖLGESİDİR"

Zafer Partisi'nin seçim standını gören bir provokatör, skandal ifadelere imza attı. Zafer Partisi'nin seçim standının kaldırılmasını isteyen provokatör haddini aşarak, "Esenyurt gibi bir Kürt bölgesinde Zafer Partisi'nin çadır açması zaten yanlış bir şey" ifadelerini kullandı.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ

Görüntülerin kısa sürede sosyal medyada yayılması üzerine birçok kişi bu kişinin tutuklanması için yetkililere çağrıda bulundu. Tepkilerin ardından skandal ifadelere imza atan o provokatörün gözaltına alındığı öğrenildi.

İsminin Y.S. olduğunu öğrenilen şüpheli hakkında, Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) yer alan "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçundan adli işlem başlatıldığı da öğrenildi.

İstanbul'da stand kavgasında provokasyon: Esenyurt için

CHP-DEM İŞ BİRLİĞİ KÖRÜKLÜYOR

Yaşanan bu olayların en temel sebebi olarak da yerel seçimler için CHP​ ve DEM Parti arasında bir süredir yürütülen ‘kent uzlaşısı’nın neden olduğu, bu provokatörlerin de CHP'nin DEM Parti'ye olan yakınlığından destek alarak böyle hadsiz sözleri kullanabildiği gösteriliyor.

ÖZDAĞ: O NOKTAYA BİZZAT GELECEĞİM

Yaşanan olayın ardından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Esenyurt'ta gideceğini söyleyen Özdağ  yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Esenyurt’a, o noktaya bizzat geleceğim. Yanımda Zafer Partisi Diyarbakır, Van, Şırnak adaylarımız olacak. Zafer Partisi’nin çadırının kurulmasına karşı çıkan bölücüler bakalım gelebilecek mi? Bölücü örgüt ne yaparsa yapsın Türk Milleti’nin kardeşliğini bozamaz"

Kaynak: tgrthaber.com.tr
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...