Tgrt Haber

Son dakika! 'Suriyeli hırsız' iddiası sonrası savcılık harekete geçti: Ümit Özdağ'a 'iftira' soruşturması

11 Şubat 2023 19:22 - Güncelleme : 11 Şubat 2023 19:31
Son dakika! 'Suriyeli hırsız' iddiası sonrası savcılık harekete geçti: Ümit Özdağ'a 'iftira' soruşturması

Son dakika haberi: Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyadaki 'Suriyeli hırsız' iddiasını ortaya atan İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ hakkında gelen şikayet üzerine 'iftira' suçundan soruşturma başlattı.

Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, Şanlıurfa​ İl Emniyet Müdürlüğüne avukatıyla müracaat eden A.B'nin şikayeti doğrultusunda milletvekili Ümit Özdağ hakkında iftira suçundan soruşturma açıldı. Özdağ'ın milletvekili olması nedeniyle soruşturmayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yürütecek.

NE OLMUŞTU?

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, paylaştığı bir videoyla Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay​ konuşurken Şanlıurfa’daki enkaz çalışmalarında bir Suriyeli’nin AFAD​ görevlisinin telefonunu çaldığını iddia etmişti.

Özdağ’ın Suriyeli​ olduğunu söylediği kişi daha sonra açıklama yapmıştı. Aynı kırmızı telefonu gösteren kişi, Türk olduğunu ve gönüllü olarak arama kurtarma ekibine katıldığını anlatmıştı. Genç, Özdağ hakkında dava açacağını da söylemişti. Gerçeğin ortaya çıkmasıyla Özdağ tweet’ini silmiş ama özür dilememişti.

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...