Tgrt Haber

Ümit Özdağ maske ve özel kıyafetle maden sahasına gitti, içeri alınmadı

Editör: Banu İriç / Kaynak: TGRT Haber
14 Şubat 2024 15:38 - Güncelleme : 14 Şubat 2024 15:41

Erzincan İliç'teki kazanın yaşandığı maden sahasına girmek isteyen Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ve yanındaki ekip içeriye alınmadı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, ekibiyle birlikte maden faciasının yaşandığı alana girmek istedi ancak jandarma​ tarafından engellendi. Özdağ ve yanındakilerin siyanür sızdırdığı iddiasıyla maske ve özel kıyafet giydiği görüldü. Açıklama yapan Özdağ, Bizi burada jandarma durdurdu ama içeride Mustafa Sarıgül​, Cumhuriyet Halk Partililer ve Yeniden Refah Partililer  içerideymiş. Biz buraya daha önce de geldik." dedi. Özdağ ve yanındakiler bölgedekiler tarafından olayı provoke etmekle suçlandı.

Ümit Özdağ dün olay sonrası ilk açıklamasında "İliç’te yaşanan felaket göz göre göre olmuş. Sabah vardiyasının başında 6 işçi topraktaki çatlağı görüp burada çalışmayız demiş. Ve alanı terk etmiş. Bu 6 kişi bu şekilde kurtulmuş. Kesinleşmiş 9 kişi göçük altında. Olay vardiya değişim saatinde olmuş. Kırıcılar ve kamyonların olduğu sahada olmuş. 150-200 kişinin bulunabileceği bir saha orası ve henüz tespit edememişler oradaki insan sayısını" ifadelerini kullanmıştı.

Ümit Özdağ maske ve özel kıyafetle maden sahasına gitti, içeri alınmadı - 1. Resim

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...