Tgrt Haber

Ümit Özdağ 'ya ne isteyecektik' diyerek bakanlık istediğini itiraf etti

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
30 May 2023 13:16 - Güncelleme : 30 May 2023 13:31

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, AK Partili Numan Kurtulmuş ile yaptığı görüşmede makam talep ettiğini itiraf ederken, "Bizden destek istiyorsunuz, biz ne isteyecektik" dedi.

28 Mayıs'taki ikinci tur Cumhurbaşkanı Seçimi öncesi Millet İttifakı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​'na destek veren Zafer Partisi​ lideri Ümit Özdağ, seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Parti genel merkezindoe basın toplantısı düzenleyen Özdağ, önemli bir itirafta bulundu.

AK Parti​ Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş​ ile yaptığı görüşmeye değinen Özdağ, söz konusu görüşmede bakanlık talep ettiğini itiraf etti. Bakanlık talebini, Türkiye'ye fayda sağlamak amacıyla ilettiğini söyleyen Özdağ, bu isteğinin AK Parti tarafından reddedildiğini ifade etti.

"EVET, GÖREV İSTEDİK"

Özdağ şunları söyledi: "İktidar çevrelerinde 'Zafer Partisi bizden bakanlık istedi' diye yorumlar yapıldı. Ne istememizi bekliyordunuz? Yeni bir hükümetin kurulması sürecinde bizden destek istiyorsunuz da biz sizden ne isteyecektik? Yapamadığınız, beceremediğiniz ve becermeye niyetiniz olmadığı bir konuda Türkiye'ye fayda sağlamak, Türkiye'de örtülü işgali durdurmak için evet görev istedik. Sizin böyle bir niyetiniz olmadığı için de sizinle birlikte olmamız mümkün olmadı."

KURTULMUŞ AÇIKLAMIŞTI

Kurtulmuş, seçim öncesi gerçekleştirilen görüşmede Özdağ'ın kendilerinden bakanlık talebinde bulunduğunu açıklamıştı. Kurtulmuş açıklamasında, Özdağ'ın kendilerinden İçişleri Bakanlığını talep ettiğini belirtmiş, bu talebe karşılık, Cumhur İttifakı'nın hiçbir zaman al ver pazarlığı içerisinde olmadığını ifade ettmişti.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...