Tgrt Haber

İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu dönüş şartını açıkladı: Akşener varsa yokum

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
20 Haziran 2023 22:08 - Güncelleme : 20 Haziran 2023 22:17
İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu dönüş şartını açıkladı: Akşener varsa yokum

Seçim öncesi Millet İttifakı'nın Kılıçdaroğlu'nu aday göstermesine itiraz edip, dayatmayı kabul etmeyeceğini belirterek İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, geri dönüş şartını açıkladı. Ağıralioğlu, yeni parti kuracağı iddialarına da cevap verdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin arifesinde CHP​ Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​'na oy vermeyeceğine söyleyen ve Kılıçdaroğlu'nun adaylığının dayatılmasını kabul etmeyerek İYİ Parti​'den istifa eden eski İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu​, partiye dönme olasılığına ilişkin çarpıcı yorumlar yaptı.

Haber Global canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulunan Yavuz Ağıralioğlu, Meral Akşener​'in yeniden İYİ Parti genel başkanlığına aday olmasını ve kendi siyasi geleceğini değerlendirdi.

'YENİ PARTİ KURACAK' İDDİASI

Yakın çevresinden AK Parti ve MHP'de siyaset yapması yönünde tavsiyeler aldığını söyleyen Ağıralioğlu, buna rağmen yeni bir sayfa açmak istediğini dile getirdi. İYİ Parti'ye geri dönme ihtimaliyle ilgili soruya da cevap veren deneyimli siyasetçi, Meral Akşener olduğu sürece İYİ Parti'ye dönmeyeceğini vurguladı. Ağıralioğlu şöyle konuştu:

"Memleketimiz için ne yapmamız gerekiyorsa yerine getireceğim. Tertemiz bir sayfa açmak istiyorum. Akşener 'Ben artık bırakıyorum, torunlarımı seveceğim, gelin üçüncü bir yol için milletin istikbaline koşun' derse koşarım. Akşener varken yapmam. Mezara parti içi kavga ederek girmeyeceğim.Parti içinde bir 'rağmen' adamı değilim. Ben hanımefendiye (Meral Akşener) siyaseti pusu kurarak yapmamaya söz verdim. İYİ Parti'ye layık olmaya gayret ettim, arkadaşlarımı ve milletimi utandırmadığımı düşünüyorum."

BELEDİYE BAŞKANLIĞINA KAPILARI KAPATTI

"Cumhurbaşkanı adaylığını kabul ederdim" diyen Ağıralioğlu, belediye başkanlığı adaylığına ise kapıları kapattı. Ağıralioğlu, "Belediye başkanlığı benim yapabileceğim bir şey değil, ben o mizaçta değilim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...