Tgrt Haber

Mustafa Sarıgül Abdüllatif Şener'i topa tuttu: Omurgasız zikzakçı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
20 Haziran 2023 20:07 - Güncelleme : 20 Haziran 2023 20:24

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, seçimlerde Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini açıklayan ancak gelen tepkiler üzerine 'kafa bulmak için söyledim' diyerek söylem değiştiren CHP eski Milletvekili Abdüllatif Şener'e sert sözlerle yüklendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Türkiye Büyük Millet Meclisi​'nde basın toplantısı düzenledi. Kemal Kılıçdaroğlu​'na iki seçimde de oy vermediğini açıklayan CHP eski milletvekillerinden Abdüllatif Şener​'in sözlerini değerlendiren Sarıgül, Şener'i çok sert ifadelerle topa tuttu.

'OMURGASIZ, ZİKZAKÇI'

Mustafa Sarıgül, eski CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener'in Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili açıklamalarının sorulması üzerine sert ifadeler kullandı. Şener'i 'omurgasız' olarak niteleyen Sarıgül, "Omurganız yoksa, duruşunuz yoksa, bir kere ihanet ettiyseniz ömür boyu ihanet edersiniz. Zikzak yapan siyaset adamlarının ömrü çok kısa olur" dedi.

Sarıgül, Abdüllatif Şener'in sözlerine şu sözlerle cevap verdi:

"Son derece üzüldüm. Bu tip konuşmalar, siyasete ve demokrasiye olan ilgiyi azaltır. Önemli görevlerde bulunmuş siyasilerin attıkları adımlara, verdikleri karara dikkat etmeleri lazım. Omurganız yoksa, duruşunuz yoksa, bir kere ihanet ettiyseniz ömür boyu ihanet edersiniz. Siyaset omurgalı insanların siyaseti olmalı. Zikzak yapan siyaset adamlarının ömrü çok kısa olur."

ABDÜLLATİF ŞENER NE DEMİŞTİ?

CHP eski Milletvekili Abdüllatif Şener geçen hafta katıldığı canlı yayında, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin iki turunda da partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini söylemişti. İlk turda Sinan Oğan'a oy verdiğini öne süren Abdüllatif Şener, ikinci turda ise geçersiz oy kullandığını dile getirmişti. Ancak Şener'in oy kullandığı sandıkta geçersiz oy bulunmadığı ortaya çıkmıştı.

Yaşanan bu gelişme ve partisinden gelen tepkilerin ardından söylemlerinde değişikliğe giden Şener, gündem olan açıklamalarını 'kafa bulmak için' yaptığını söyledi. "Bu kadar gürültü beklemiyordum" diyen Şener, "Kamikaze saldırı yapıyorlar, benim üzerimden konuşanlar kendi siyasi hareketlerine zarar veriyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...