Tgrt Haber

Yavuz Ağıralioğlu'nun sözleri sonrasında 'Kırgın mısınız' sorusuna Kemal Kılıçdaroğlu cevap verdi

24 Mart 2023 05:46 - Güncelleme : 24 Mart 2023 06:02

Son dakika haberi: İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sözlerine cevap geldi. Kılıçdaroğlu gazetecilerin 'Kırgın mısınız' sorusuna ilk genel müdürünün kendisine verdiği nasihat ile cevap veren Kılıçdaroğlu Türkiye'nin geleceğine odaklandığını ifade etti.

Türkiye​ 14 Mayıs'ta seçime gidiyor. 51 gün sonra kurulacak olan sandıklar ile birlikte Türkiye, Cumhurbaşkanı ve 28.Dönem milletvekilini tercih edecek. Kritik seçimler öncesinde CHP​ Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​'nun adaylık sürecine ilişkin İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Meral Akşener​'in 6'lı Masa'dan kalkması sonrasındaki 3 günde birçok isimden küfür işittiklerini ve bu durumu sindiremediğini söyleyen Ağıralioğlu HDP'nin de aday çıkarmaması değindi. 

"AĞIRALİOĞLU'NA KIRGIN DEĞİLİM"

Kılıçdaroğlu'nun adaylığına tepki gösteren Ağıralioğlu'nun sözlerine CHP cevap vermekten kaçınırken Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı bir televizyon programında gazetecilerin sorularına cevap verdi.  Kılıçdaroğlu, Ağıralioğlu'na kırgın olmadığını belirtirken "Meral Hanımla görüşmedim. Artık kavgaları bir tarafa bırakmak zorundayız. Geçmişin kavgalarının bu ülkeyi ne hale getirdiğini biliyoruz. Siyasetçi eleştirir ama saygıyı korumak zorundasınız. Ağıralioğlu da eleştirebilir. Kırgınlık duymadım. Biz altı lider Türkiye'nin geleceğine odaklandık geçmişine değil" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu sözlerini şu ifadeleri kullanarak devam ettirdi;

Zor koşullarda okudum. 7 kardeşiz. Babam memurdu. Halktan birisiyim. Rahmetli annem okuma yazma bilmezdi. 7 kardeşten üniversiteye giden sadece benim. Zor koşullarda okudum, zor sınavları kazandım. Devletin bütün kademelerinde çalıştım. Devletime saygılıyım. Devleti devlet yapan kurumlarıdır. Bakanlarla başbakanlarla çalıştım.

"İÇİMDE BİR FIRTINA YOK"

Düşüncelerimizi çok rahat söylerdik. Eleştirirdik. Neden olmaz olduğunu da söylerdik. Sonuçta karar siyaset organlarınındı. Devlet Planlama Teşkilatı gibi kurullar devletin akademisi gibiydi. Buralarda her siyasi görüşten kişi vardı. Ama ne yazık ki kapatıldı. İçimde bir fırtına yok.

"HAYIR DİYENLERİ DE DİNLEYECEĞİZ"

Sakin bir insanım. İlk genel müdürüm bana dedi ki 'Kemal bir gün iyi yerlere geleceksin ama sana sadece evet diyenleri değil hayır diyenleri de dinle'. O gün bugündür bu da aklımdadır. Hayır diyenleri de dinleyeceğiz.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...