Tgrt Haber

Yeni kabine bugün açıklanıyor! İşte son kulis bilgileri…

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
03 Haziran 2023 07:07 - Güncelleme : 03 Haziran 2023 13:13
Yeni kabine bugün açıklanıyor! İşte son kulis bilgileri…

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün açıklanacak olan yeni kabine listesine son şeklini verdi. Kabinede görev bekleyen isimlerin gözü kulağı Külliye’den gelecek olan telefona çevrilirken yeni bakanlara görevlerinin akşam saatlerinde haber verileceği öğrenildi. 

14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta sandık başına giden Türkiye seçim atmosferini tamamladı. Bugün TBMM’de yemin ederek görevine başlayacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan​ akşam saatlerinde ise kabineyi açıklayacak. Yeni bakanlara akşam saatlerinde haber verileceği ifade edilirken 3 döneme takılıp vekil olamayan bazı isimlerin bakan olabileceği ifade ediliyor.

EKONOMİ YÖNETİMİ MEHMET ŞİMŞEK’TE

Elde edilen son kulis bilgilerine göre kabinede en önemli koltuklardan biri olan ekonomi yönetimine Mehmet Şimşek’in getirileceği ifade ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile iki kez görüşen ve sonunda kararını veren Şimşek artık ekonomiden sorumlu olacak. Bu durum piyasalarda olumlu etki yaparken Borsa İstanbul​ da rekor kırdı.

İŞTE SON KULİSLER

  • İddialara göre Dışişleri Bakanlığı için MİT Başkanı Hakan Fidan’ın ismi geçerken Adalet Bakanlığı için ise 27.Dönem TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un göreve getirilebileceği konuşuluyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yerini koruyabileceği belirtiliyor.
  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bakan yardımcıları Abdullah Tancan, Alparslan Bayraktar ve Şeref Kalaycı isimlerinden birinin getirilebileceği değerlendiriliyor.
  • Tarım ve Orman Bakanlığı’na AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri’nin getirilebileceği konuşuluyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülay Samancı’nın getirileceği değerlendiriliyor.
  • Milli Savunma Bakanlığı görevine, Genelkurmay Başkanlığı görev süresi dolmak üzere olan Orgeneral Yaşar Güler’in atanma olasılığı çok yüksek.
  • İçişleri Bakanlığı’na İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın ya da Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy gibi deneyimli ve alanına hakim bir ismin atanması bekleniyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
S.berk 3 Haziran 2023 08:58

Turizm bakanlığına mehmet ersoyun getirilmesi turizim camiası için bir hayal kırıklığı olacaktır.

Sonraki Haber Yükleniyor...