Tgrt Haber

'Yiğitler' baş kaldırdı! Mansur Yavaş da tarafını seçti 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
08 Haziran 2023 23:25 - Güncelleme : 08 Haziran 2023 23:25
'Yiğitler' baş kaldırdı! Mansur Yavaş da tarafını seçti 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı bayrak açması sonrası gözler muhalefet bloğuna çevrilirken ABB Başkanı Mansur Yavaş da tarafını seçti. İmamoğlu'nun 'değişim' çağrısına Yavaş'ın da destek olduğu öne sürüldü. 

Genel Seçimler'den mağlubiyetle ayrılan CHP​ Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​, parti tabanı ve seçmenlerden gelen 'istifa' çağrılarına kulak tıkarken parti içinde bayrak açan ilk isim İBB​ Başkanı Ekrem İmamoğlu​ oldu. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarında "Topyekün değişim" vurgusu yaparken gazeteci Fatih Portakal'ın iddiasına göre, bu çağrıya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş​'ın da destek verdiği öne sürüldü. 

"YAVAŞ, İMAMOĞLU'NU DESTEKLİYOR"

Gazeteci Fatih Portakal, İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu'ndan taraf olanları isim isim duyuran Portakal, "Ankara'da Mansur Yavaş'ın İmamoğlu ile birlikte yürüyeceği söyleniyor" ifadelerini kullandı. 

İşte Portakal'ın yaptığı o açıklama: 

"İmamoğlu yola çıktı, diğer büyükşehir belediye başkanları ne yapacak? Mesela Adana, Mersin. Bunların İmamoğlu'na yakın olduğu söyleniyor. İzmir'in rüzgara göre hareket edeceğini söylüyorlar. Ankara'da Mansur Yavaş'ın İmamoğlu ile birlikte yürüyeceği söyleniyor. Bunlar bana söylenenler ben iletiyorum katılırlar katılmazlar. Eskişehir'de Yılmaz Büyükerşen'in Kılıçdaroğlu'ndan yana tavır alacağı ifade ediliyor. Aydın ve Muğla'nın ortada olduğu söyleniyor. Özgür Özel, Ahmet Akın, Muharrem Erkek, Tekin Bingöl ve Ali Mahir'in Kılıçdaroğlu'na destek vereceği, Gökhan Günaydın, Gökhan Zeybek, Engin Altay, Ali Öztunç, Gürsel Erol'un İmamoğlu'ndan yana tutum alacağı söyleniyor. Bir de 'Olağan kurultaya kadar bu iş gitmez' diyorlar 15 Ekim'e kadar. Olağanüstü bir kurultay da olabilir."

KILIÇDAROĞLU 'YİĞİTLERİM' DEMİŞTİ 

Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerden hemen önce İmamoğlu ve Yavaş ile birlikte çektiği videoda, ikili için "Yiğitlerim" ifadelerini kullanmış ve projelerini anlatmıştı.

'Yiğitler' baş kaldırdı! Mansur Yavaş da tarafını seçti 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...