Tgrt Haber

Hangi il ne kadar milletvekili çıkaracak? YSK dağılım tablosunu paylaştı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
03 Mart 2023 09:50 - Güncelleme : 03 Mart 2023 10:02
Hangi il ne kadar milletvekili çıkaracak? YSK dağılım tablosunu paylaştı

Yüksek Seçim Kurulu nüfus verileri kapsamında illerin milletvekili dağılım tablosunu yayınlandı. Buna göre 18'den fazla milletvekili çıkaracak olan iller İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa olarak kesinleşti.

Türkiyeseçim​ atmosferine girdi. Muhalefetteki cumhurbaşkanlığı adaylığı belirsizliği sürdüğü bugünlerde bir taraftan da milletvekili aday adayları parti merkezlerine akın ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimler için işaret ettiği 14 Mayıs öncesinde Yüksek Seçim Kurulu nüfus verileri kapsamında illerin milletvekili sayıları dağılım tablosuna göre 18’den fazla milletvekili çıkaracak iller İstanbul​, Ankara​, İzmir ve Bursa olarak kesinleşti.

İSTANBUL VE ANKARA 3’E BÖLÜNDÜ

İstanbul'un 98 milletvekili ile 3, Ankara'nın 36 milletvekili ile 3, İzmir'in 28 milletvekili ile 2 ve Bursa'nın da 20 milletvekili ile 2 seçim çevresine bölündüğü kaydedildi. Türkiye'nin 81 ilinin toplamda 600 milletvekili çıkaracağı vurgulandı.

Hangi il ne kadar milletvekili çıkaracak? YSK dağılım tablosunu paylaştı

DEPREM BÖLGESİNDE VEKİL SAYISI DEĞİŞMEDİ

Kararda, deprem bölgesindeki milletvekili sayılarının değişmediği de görüldü.

RESMİ GAZETE’DE YAYINLANAN KARARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...