Tgrt Haber

Son Dakika! YSK'dan 'Muharrem İnce' kararı

13 May 2023 12:42 - Güncelleme : 13 May 2023 13:12
Son Dakika! YSK'dan 'Muharrem İnce' kararı

Yüksek Seçim Kurulu, Cumhurbaşkanı adaylığından çekilen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce için kararını açıkladı. YSK Başkanı Ahmet Yener'in duyurduğu açıklamada, İnce için verilen oyların ilk turda geçerli sayılacağı belirtildi.

Memleket Partisi​ Genel Başkanı Muharrem İnce​, 14 Mayıs seçimlerine 3 gün kala Cumhurbaşkanı​ adaylığından çekildiğini duyurmuştu. İnce'nin Cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesine ilişkin dilekçe, Memleket Partisi Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Kayhan Yüreğir tarafından Yüksek Seçim Kurulu​'na (YSK) sunuldu.

Yüksek Seçim Kurulu, Cumhurbaşkanı adaylığından çekilen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile ilgili başvuruyu değerlendirerek karara bağladı. Muharrem İnce'ye ilk turda verilen oyların geçerli sayılacağı duyuruldu.

Konuya ilişkin açıklamayı yapan Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, şu sözleri kullandı:

"BİRİNCİ TURDAN SONRA GERÇEKLEŞECEK"

"Kurulumuz, yapmış olduğu toplantı sonucu Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesini birinci oylamadan sonra geçerli olacağı ve bu nedenle İnce'ye verilen oyların da geçerli olacağına kararına varmıştır.

Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi birinci turdan sonra gerçekleşecek. İlk turda verilen oylar geçerli sayılacaktır"

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...