Tgrt Haber

Yunanistan adını 'son umut' koydu! Miçotakis'ten 24 saatte ilk adım

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: ERT, CNN Greece
10 Kasım 2022 14:12 - Güncelleme : 10 Kasım 2022 14:29
Yunanistan adını 'son umut' koydu! Miçotakis'ten 24 saatte ilk adım

Yunanistan bir süredir Türkiye ile yarış halinde… Gerilimi tırmandıran açıklamalar yapan Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Mora ve Girit'in güneybatısındaki doğal gaz araştırması yapacağını duyurmuştu. Proje Enerji Bakanı tarafından ‘Son umut’ olarak lanse edildikten sonra harekete geçildi. 

Türkiye hakkında sık sık kara propaganda yürüten Yunanistan’dan beklenen adım geldi. Yunanistan​ Başbakanı Miçotakis, Mora ve Girit​'in güneybatısındaki ExxonMobile'ın doğal gaz​ araştırması yapacağını duyurmuştu. Miçotakis'in bu açıklamasından 24 saat sonra Yunanistan harekete geçti. ExxonMobil, doğal gaz yataklarını araştırmak için Mora'nın güneyinde ve Girit'in batısında sismik araştırmalara başladı. Yunanistan'ın bir numaralı gündemi haline gelen bu gelişmenin ardından itiraf gibi bir açıklama da geldi.

YUNAN BAKAN ADINI KOYDU: SON UMUT

Çevre ve Enerji Bakanı Kostas Skrekas bu çalışmayı 'son umut' olarak nitelendirdi. ERT'ye konuşan Skrekas, “Girit'in güneybatısında ve Mora'da var olduğundan şüphelendiğimiz yatak, madencilik endüstrisinin Doğu Avrupa bölgesinde büyük bir doğal gaz yatağı bulması için son umut olabilir” dedi. 

TÜRKİYE KORKUSU ÇİFTE SENARYO YAZDIRTTI

Yunan basını dün Atina'nın Girit planını sayfalarına taşımıştı. CNN Yunanistan'ın Hidrokarbon Araştırmalarında Donanma Kalkanı başlıklı haberde skandal ifadelere yer verildi. Bölgede bir 'Türk provokasyonu' olabileceğini iddia eden gazete, silahlı kuvvetlerin böyle bir senaryoya karşı bir tepki planı üzerinde çalıştığını yazdı.

Deniz Kuvvetleri tarafından Girit ve Korfu çevresi için yayınlanan NAVTEX ile sınırlanan alanların donanma tarafından korunacağı açıklandı. Söz konusu habere göre, bölge bir müdahaleye karşı uzaktan sürekli gözetim altında olacak. Üst düzey askeri kaynaklara dayandırılan haberde Yunan Donanması geniş bir alanda ihtiyatlı bir varlığa sahip olacağının altı çizildi.

Kaynak: ERT, CNN Greece
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...