Tgrt Haber

Yunan basınından çifte senaryo, Türkiye korkulu rüyaları oldu! 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: CNN Greece
09 Kasım 2022 15:52 - Güncelleme : 09 Kasım 2022 16:03
Yunan basınından çifte senaryo, Türkiye korkulu rüyaları oldu! 

Ege ve Doğu Akdeniz'de tansiyonu yükselten hamleler yapan Yunanistan'da 2 senaryo gündemde... Girit ve Korfu çevresinde hidrokarbon arama faaliyetlerine başlayan Yunanistan, NAVTEX yayınlamıştı. Yunan basını bu gelişmeyi Türkiye'ye yönelik skandal iddialar öne sürerek yorumladı.

Yunanistan​ bir süredir Türkiye​'nin Doğu Akdeniz​'de hidrokarbon arama faaliyetlerinden rahatsız. Girit​ ve Korfu açıklarında hidrokarbon arama faaliyetlerinde bulunacağını belirten Yunanistan,  bu yönde bir NAVTEX yayınlamıştı.  Yunanistan'da Türkiye yine gündemden düşmezken Yunan basını yeni bir skandala imza attı. Türkiye'nin hidrokarbon arama faaliyetlerini provoke edeceğini öne süren gazete 2 yeni senaryo ortaya attı...

TEPKİ HAZIRLIKLARI YAPILDI

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in Mora ve Girit'in güneybatısında doğal gaz sahalarının araştırılması için sismik araştırma çalışması başlatıldığını açıklamıştı. Ancak bu gelişme de Yunan basınında Türkiye provokasyonu üzerinden gündeme taşındı. cnn.gr'de yer alan haberde Milli Savunma Bakanlığı ve Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanlığı'nın Türk provokasyonuna karşı tepki planları hazırlayarak arama faaliyetlerine başladığı duyuruldu.

TÜRKİYE’DEN MİSİLLEME KORKUSU 

Masada iki senaryo olduğunu ileri süren gazete, ilk senaryoda,  Bölgede Türk gücünün araştırmayı engellemek isteyebileceği iddia edildi. Ancak bu durumun olasılığının çok düşük olduğu çünkü Ankara'nın zaten bu karara itiraz etmediği açık açık belirtildi.

Yunanistan'ın Türkiye'nin Libya ile imzaladığı hidrokarbon anlaşmasından rahatsızlığını sık sık dile getirilirken Yunan basını, Ankara'nın savaş gemileri ile bölgede araştırma faaliyetlerinde bulunarak provokasyonda bulunabileceğini ileri sürdü.

Kaynak: CNN Greece

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...