Tgrt Haber

Alzheimer'ı yavaşlatıyor: Bir ilaç ilk kez tam onay aldı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
07 Temmuz 2023 09:15 - Güncelleme : 07 Temmuz 2023 09:22
Alzheimer'ı yavaşlatıyor: Bir ilaç ilk kez tam onay aldı

ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nden Alzheimer'ın ilerlemesini büyük bir oranda yavaşlattığı görülen ilaç için tam onay verildi. Alzheimer hastalığının ilerlemesini yavaşlatmaya yönelik üretilen bir ilaç ilk kez tam onay aldı.

Çağımızın en yaygın hastalığından biri Alzheimer'ın engellenmesi için bilim insanları çalışmalarına son sürat devam ediyor. Yaygın görülen bir demans türü olup beyin hücrelerinin yok olmasına neden olan Alzheimer hastalığıyla ilgili sevindiren haber ABD'den geldi. 

"GÜVENLİ VE ETKİLİ BİR TEDAVİ​"

ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nden (FDA) Alzheimer'ın ilerlemesini büyük bir oranda yavaşlattığı görülen ilaç için tam onay verildi. FDA​, Alzheimer hastalığının ilerlemesini yavaşlatmaya yönelik üretilen bir ilacı ilk kez tam onayladı.

FDA'da Nörobilim Ofisi yetkilisi Teresa Buracchi, FDA'nın onayıyla ilacın Alzheimer hastaları için "güvenli ve etkili" bir tedavi olduğunun altını çizdi. 

HASTALIĞIN İLERLEMESİNİ YÜZDE 27 YAVAŞLATTI

Anadolu Ajansı'nın aktardığı haberde; araştırmalarda 18 aylık tedavi ile hastalığın ilerlemesini yüzde 27 yavaşlattığı görülen ilacın, beyindeki amiloid-beta plaklarını hedef aldığı belirtiliyor.

"İLAÇ HASTALIĞI DURDURMAYACAK"

İlaç, hafıza ve düşünmedeki zayıflamayı yavaşlatabileceğini ortaya koyan, türünün ilk örneği olarak gösteriliyor. Piyasadaki diğer ilaçlar hastalığın yalnızca semptomlarını hedef alıyordu.

Diğer yandan uzmanlar, ilacın hastalığı durdurmayacağı ve yalnızca ilk evredeki kişilerin daha bağımsız hareket edebilmelerini sağlayabileceği yorumunu yapıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...