Tgrt Haber

Diyetin en zor kısmı öğle yemeği için uzmanlardan menü paylaşımları peş peşe geldi! İşte öğle yemeği diyet menüsü

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
08 Nisan 2023 19:18 - Güncelleme : 08 Nisan 2023 19:24
Diyetin en zor kısmı öğle yemeği için uzmanlardan menü paylaşımları peş peşe geldi! İşte öğle yemeği diyet menüsü

Diyette olanların en çok zorlandığı kısım genellikle öğle yemekleri menüsü oluyor. Peki diyette öğle yemeğinde ne yenir, öğle yemeği diyet menüsü nasıl olmalıdır? İşte diyette olanlara öğle yemeği önerileri…

Kilo vermek​ ya da olduğu kiloyu korumak sadece fiziksel görüntü için değil, sağlık açısından da herkesin önemsemesi gereken bir durum. Ancak kilo vermek, ne yazık ki, kilo almak kadar bir durum olmuyor. Birazcık çaba, düzenli ve dengeli beslenme ile kiloyu korumak mümkünken; kalori ve porsiyonları azaltmaya geçince de kilo vermeye başlamak mümkün görünüyor. Bu noktada özellikle öğle yemeklerinde zorlanan diyetçilere, uzmanlardan öneriler gelmiş bulunuyor.
Diyet​ listelerinin geneli ara öğünlerden oluşsa da Türk toplumunun ara öğünlü bir yemek alışkanlığı bulunmuyor. Bu nedenle daha hızlı kilo alındığını düşünen uzmanlar, en azından öğle yemeğinin önemsenmesini ve vücudun uzun süre aç bırakılmaması gerektiğini söylüyor. Ancak diyette olanlar için öğle yemeği seçmek, pek de kolay olmuyor. Peki diyette öğle yemeğinde ne yenir, öğle yemeği diyet menüsü nasıl olmalıdır? İşte diyette olanlara öğle yemeği önerileri…

ÖĞLE YEMEKLERİ BESLEYİCİ OLMALI 

Çalışan kişiler için daha zor olan diyet menüleri, çalışmayan ve istedikleri yemeğe her an ulaşabilen kişiler için çok daha kolay. Bu noktada birkaç öneride bulunmuş olan uzmanlar; fırınlanmış kabak mücveri, sebzeli tavuk, peynirli salata, ızgara, fırın ya da buğulama balık, mercimek köftesi, omlet, yulaf, çorba, smoothie, fırınlanmış patates, hindi göğsü gibi pek çok yemeğin öğle menüsünde yer alabileceğini söylüyor. Çalıştığı için yemek süresi kısıtlı olanlar için ise uzmanların önerisi 4 ya da 5 yemek kaşığı yoğurdun içerisine 3 yemek kaşığı yulaf ekleyip, çeşitli kuru meyveleri de ekleyerek tüketmek oluyor. 

Diyetin en zor kısmı öğle yemeği için uzmanlardan menü paylaşımları peş peşe geldi! İşte öğle yemeği diyet menüsü

ÖĞLE MENÜLERİ ÇOK YÖNLÜ OLMALI 

Diyet menüleri oluştururken, öğün fark etmeksizin; yağ, protein, karbonhidrat, mineral, vitamin gibi vücut yapı taşlarını meydana getiren tüm besin kaynaklarının listeye alınması çok önemli görülüyor. Bu noktada uyarılarda bulunan uzmanlar, bir öğle menüsü için örneğin; 1 kase mercimek çorbası, balık ızgara, bol salata, 1 dilim kadar tam tahıllı ya da kepekli ekmeği aynı anda tüketmeyi öneriyor. Bu da tüm besinlerden alınması anlamına geliyor. 

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...