Tgrt Haber

Bu meyve kabuğu İsviçre çakısı gibi! Yaraları tedavi ediyor, eşyalarınızı parlatıyor, dişlerinizi beyazlatıyor

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
13 Ocak 2023 15:40 - Güncelleme : 13 Ocak 2023 16:14
Bu meyve kabuğu İsviçre çakısı gibi! Yaraları tedavi ediyor, eşyalarınızı parlatıyor, dişlerinizi beyazlatıyor

Tüm dünyada en çok yenen ve sevilen meyve olarak kabul edilen muz, besin değeri oldukça yüksek bir gıda. Her ne kadar meyvesi yenilerek kabukları çöpe atılsa da muz kabukları bilinenden çok daha faydalıdır. Öyle ki, faydaları eşyanızdan sağlığınıza kadar birçok fayda sağlayarak işinizi kolaylaştırabilir. İşte muz kabuklarının kanıtlanmış ve şaşırtıcı faydaları…

Muz​, tüm dünyada yenen çok yaygın bir meyvedir. B vitaminleri, potasyum, folat, magnezyum ve daha fazlasını içeren besin değerleri de yüksektir. Meyvenin kendine has faydaları şöyle dursun, kabuğu ile yapabilecekleriniz de sizi şaşırtabilir. İşte muz kabuğuyla yapabilecekleriniz…

MUZ KABUĞU ÇAYI İLE GELEN SAĞLIK

Bir fincan muz kabuğu çayı son derece sağlıklı bir içecektir. Cilt​ sağlığına, depresyona, uykusuzluğa, kaygı tedavisine yardımcı olmanın yanı sıra bağışıklığı, metabolik işlevi ve sindirim sağlığını iyileştirmeye de yardımcı olur. Temiz, olgun bir muz kabuğunu iki bardak suda 10 dakika kaynatın ve fincanınıza döküp afiyetle için.

EŞYALLARINIZI PARLATIN!

Olgunlaşmış bir muzun kabuğunu ayakkabı, gümüş veya deri bir eşyanızı parlatmak için kullanabilirsiniz. Yeşil kabuklu muzlar tamamen olgunlaşmış bir muz kabuğu kadar başarılı olamaz. Bu sebepten sarı ve biraz olgun muzun kabukları eşyalarınızı parlatırken içeriğindeki doğal yağlarla eşyalarını korur.

PEELİNG YAPIN 

Son araştırmalar, bir muz kabuğundaki alkalin faktörleri yüksek işlevli antibakteriyel ve UV koruyucu özellikler olarak tanımlandı. Yüz peelingi olarak kullanıldığında muz kabuğundaki lutein, hücreleri yeniliyor, melanin salgılanmasını kontrol ediyr ve güneş hasarının neden olduğu pigmentasyon sorunlarını tedavi ediyor.

DİŞLERİNİZİ BEYAZLATIYOR

Muzlar asidik veya aşındırıcı değildir, bu nedenle muz kabuğunun yumuşak iç kısmı, dişlerinizi nazikçe beyazlatmanın çok doğal bir yoludur. Düzenli olarak dişlerinizi fırçalamanın haricinde dişlerinizdeki bazı lekeleri çıkarma ve daha beyaz bir parlaklık sağlama açısında muz kabuğu son derece etkilidir.

Bu meyve kabuğu İsviçre çakısı gibi! Yaraları tedavi ediyor, eşyalarınızı parlatıyor, dişlerinizi beyazlatıyor

SİĞİLLERİ TEDAVİ EDİYOR

Muz kabuğundaki enzimlerin siğilleri tedavi ettiği bilinmektedir. Bir muz kabuğunun içini alın ve siğilin üzerini kapatın. Yerini sabitlemek için de koli bandını kullanın ve 24 saat sargıda bekletin. Ertesi gün kullanılmış kabukları atın ve yeni muz kabuklarıyla değiştirin, kısa bir süre sonra siğillerin kaybolduğunu göreceksiniz!

GÖZ ALTI MORLUKLARINDAN MUZ KABUĞU İLE KURTULUN

Muz kabukları, göz altındaki koyu ve şiş halkalardan kurtulmanın kolay bir yoludur. Muz kabuğunun beyaz liflerini sıyırın ve aloe vera jeli ile birlikte gözlerinizin altına günde en az 30 dakika uygulayın. Bu uygulama iltihabı azaltmak ve cilt tonlarını dengelemek için de oldukça başarılıdır.

YARALARI TEDAVİ EDİYOR

Muz kabukları, anti-enflamatuar özellikler içerdiğinden, yaraları tedavi etmede çok hızlı ve etkilidir. Herhangi bir böcek ısırığından ağrı ve kızarıklıkları tedavi etmek için de kullanılabilir. Olgun bir muz kabuğunun beyaz kısmını ısırık bölgesine hafifçe sürün. Şişliği azaltır ve ağrıyı hafifletir.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...