Sağlık

İncir yaprağı faydaları nedir? İncir yaprağı çayının bilinmeyen yararları ve tarifi!

İncir yaprağının faydaları saymakla bitmiyor! Birçok meyve ve sebze, yalnızca kendisiyle değil; yaprağıyla da şifa kaynağı olmaya devam ediyor! Peki, incir yaprağı faydaları nedir, incir yaprağı çayı nasıl yapılır, zayıflatır mı? İncir yaprağının vücuda yararları haberimizde!

İncir yaprağı faydaları nedir? İncir yaprağı çayının bilinmeyen yararları ve tarifi!
KAYNAK:
|
GİRİŞ:
24.11.2021
saat ikonu 09:24
|
GÜNCELLEME:
24.11.2021
saat ikonu 09:24

Dogadaki birçok sebze ve meyvenin insan vücuduna yüzlerce faydasi vardir. Bunlardan biri de, incir yapragidir. Yaz aylarinin vazgeçilmez meyvelerinden biri olan ve tadiyla kendine hayran birakan incirin, yapragi da tam bir sifa kaynagi! Peki, incir yapragi çayi nasil yapilir, faydalari nedir? Incir yapragi çayi tarifi ve faydalari haberimizde!

INCIR YAPRAGININ FAYDALARI

  • Metabolizmayi Canlandirir

Incir yapragi enerji veren bir etkis barindirir ve verdigi enerji sayesinde metabolizmayi hareketlendirir. Bu sekilde, metabolizmik hastaliklarin önüne geçebilirsiniz. Incir yapragi sayesinde sindirim sorunlarini da önlemek mümkündür. 

  • Cilt Hastaliklarini Iyilestirir

Incir yapragini kaynatip soguttuktan sonra zona olan bölgeye uygularsaniz, zonanin etkisinin hafifledigini görebilirsiniz. Farkli cilt semptomlarina (kizariklik, kasinti gibi) da iyi gelen incir yapragini düzenli olarak uygulayabilirsiniz. 

  • Kalp Hastaliklarini Önler

Incir yapragi suyu veya çayi sayesinde kalp hastaliklarinin önüne geçmek çok kolay olacak. Bu yapraklarda bulunan maddeler sayesinde, kan akisini dengelenir ve damar tikanikligi önlenir. Kalp hastaligina yakalanmamak için ihtiyaç duyulan omega yag asitleri, incir yapraginda mevcuttur.

  • Bagirsaklari Çalistirir

Içerdigi bol lif sebebiyle, bagirsak rahatsizliklarina iyi gelir. Kabizlik için de çözüm olan incir yapragi, kani da temizleyerek vücudun arinmasina yardimci olur.

  • Kanserli Hücrelerin Olusumunu Önler

Bünyesinde barindirdigi vitaminler sayesinde kanserli hücreleri yok eden incir yapragi, kemik agrilarina, kas ve iskelet sistemi hastaliklarina bitkisel çözüm olabilir. 

  • Dogal Antibiyotik

Incir yapragi dogal antibiyotik etkisi ile vücuttaki enfeksiyonlara iyi gelir. Idrar yolu enfeksiyonu için tercih edilmesi gereken bitkisel çözümlerden biridir. ?

  • Solunumu Rahatlatir

Incir yapragi çayi, bogaz agrisi gibi çesitli üst solunum yollari enfeksiyonlari için de bitkisel bir çözümdür. 

  • Kan Sekerini Dengeler

Incir yapragi seker hastaligina da sifa kaynagi. Kan sekerini dengeleyici yönü ile dikkatleri üzerine çeken incir yapragi, dogal insülin içermektedir. Hekim onayindan sonra tüketilen incir yapragi, diyabet hastalarinin hayatini kolaylastirabilir.

INCIR YAPRAGI ÇAYI ZAYIFLATIR MI?

Incir yapragi çayini ya da suyunu düzenli tükettiginizde, zayiflamaniza yardimci olacaktir. Diyetinize ek olarak, bitki çayi olarak tercih edilen incir yapragi çayi; metabolizma hizini yükselterek vücudunuzdaki yapim yikim islerini hizlandirir. Sindirim sorunlarini da azaltan bu çay, kilo vermenize yardimci olur. Incir yapragi çayi tüketilen günlerde bol bol su içmek gerekir.

INCIR YAPRAGI ÇAYI NASIL YAPILIR? INCIR YAPRAGI ÇAY TARIFI

Incir yapragi çayini yapmak oldukça pratiktir.

Incir Yapragi Çayi Için Gerekli Malzemeler:

  • 1 litre su
  • 4 adet taze incir yapragi – 1 yemek kasigi kurutulmus incir yapragi

Çayin Yapim Asamasi:

  • Çayi taze yapraklardan yapacaksaniz 4 adet incir yapragi yeterlidir. Daha önceden kuruttugunuz incir yapraklarini kullanacaksaniz 1 yemek kasigi ile yapabilirsiniz.
  • 1 litre suyu kaynatin ve içine incir yapraklarini atin, 8 dakika kaynatin.
  • 8 dakika sonra suyu ocaktan alarak ilk sicakliginin geçmesini bekleyin.
  • Çayi süzdükten sonra günde iki fincan içebilirsiniz.
ETİKETLER
#Sağlık
YorumYORUM YAZ
Uyarı
Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.