Tgrt Haber

Omzundaki kızarıklığı böcek ısırığı sandı, kanserden öldü

31 Ocak 2023 14:48 - Güncelleme : 31 Ocak 2023 14:56
Omzundaki kızarıklığı böcek ısırığı sandı, kanserden öldü

Omzundaki küçük şişliği ve kızarıklığı böcek ısırığı sanan üniversite öğrencisi Jenna Patel'e kanser teşhisi kondu. Teşhisten bir yıl sonra mezuniyetine bir ay kala hayatını kaybetti.

Birleşik Krallık'ta yaşayan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Jenna Patel, omzunda çıkan küçük ve kırmızı şişliği ilk etapta böcek ısırığı sandı. Doktora başvuran Patel’e endişelenmemesi söylendi. Ancak yumrunun büyümesi üzerine yeniden doktora giden Patel’e kemiklerde veya çevredeki yumuşak dokularda tümörlere neden olabilen nadir bir  kanser​ türü Ewing teşhisi kondu. Bir yıllık kanserle savaşın ardından Patel, mezun olmaya 1 ay kala hayata veda etti.  

ONU ÖZLÜYORUZ

Patel'in 49 yaşındaki anne Priti, Manchester Evening News'e şunları söyledi : “Kesinlikle her şey boyunca Jenna gülümsemeyi asla bırakmadı. İnsanların her zaman düşündüğü şey bu, onun güzel gülümsemesi. Bize kanser olduğu söylendiğinde fenalık geçirdim. Jenna o kadar olumlu ve kararlı kaldı ki hepimize ilham verdi. Ölümü hayatımızda büyük bir boşluk bıraktı ve onu çok özlüyoruz” dedi. Ölümünden sadece iki hafta önce doktorlar Jenna ve sevdiklerine yapabilecekleri başka bir şey olmadığını bildirdi.

Omzundaki kızarıklığı böcek ısırığı sandı, kanserden öldü

KANSER ARAŞTIRMALARINA BAĞIŞLADILAR

Aile, Jenna'nın anısını canlı tutmak için İngiltere Kanser Araştırmalarına bağış topluyor. İngiltere Kanser Araştırmaları kurum sözcüsü Jane Bullock şunları söyledi: "Bu Dünya Kanser Günü'nde Priti, Liam ve Manish gibi muhteşem destekçilere yürekten teşekkür etmek istiyoruz. Bağış toplama ve Jenna'nın hikayesini cesurca paylaşma konusundaki cömertlikleri inanılmaz. Düzenli bağış, işimiz için çok önemlidir. Çünkü kanser hakkında yeni keşiflere yol açabilecek ve onu önlemenin, teşhis etmenin ve tedavi etmenin yeni yolları bulmamızı sağlayacak” dedi.

 

 

Kaynak: Mirror

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...