Tgrt Haber

Paris Sendromu her 4 kişiden 2'sinde görülüyordu! Hayaller artık Paris değil

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: tgrthaber.com
09 Temmuz 2024 12:40 - Güncelleme : 09 Temmuz 2024 13:47
Paris Sendromu her 4 kişiden 2'sinde görülüyordu! Hayaller artık Paris değil

Yüzyıllardır tüm dünyadan akın akın ziyaretçi toplayan Paris'te bu yıl yabancı turist sayısında ciddi bir düşüş yaşandı. Uzmanlara, bu düşüşün arka planında "Paris sendromu" yatıyor. Hayalleri süsleyen Paris artık yok.

Hemen hemen 4 kişiden 2'si Paris​'e gitme hayalleri kuruyor. Bunun en büyük etkisi ise sinema ve reklam sektörü. Dünyanın en çok ziyaret edilen şehri olan Paris, aşıkların romantik ruhların diyarı olarak kabul ediliyordu. 

PARİS SENDROMU HER 4 KİŞİDEN 2'SİNDE GÖRÜLÜYORDU!

Bununla ilgili 1980'li yıllarda yapılan bir araştırmada; yabancı turistlerin ilgisinin yoğun olduğu Paris, bazı kişilerde sendroma neden oldu. Şehre gitmeyenlerde özellikle görülen sendroma dair detaylar The Indepedent'ta yer aldı.

Paris Sendromu her 4 kişiden 2'sinde görülüyordu! Hayaller artık Paris değil - 1. Resim

Dergi, Paris sendromunun halen birçok insanda devam ettiğini ancak etkisinin giderek kaybolduğunu ifade etti. Özellikle 2000'li yıllara kadar Paris'e giden kişilerde hızlı kalp çarpıntısı, mide bulantısı, gerçeklik algısının yok olması gibi durumlar gözlemlendi.

Paris Sendromu her 4 kişiden 2'sinde görülüyordu! Hayaller artık Paris değil - 2. Resim

Ancak Paris'i gördükten sonra ise büyük hayal kırıklığı ile karşı karşıya kalındı. Bunun nedeni ise aşıklar şehri olarak geçen Paris'te Eyfel Kulesi​ dışında herhangi bir çekici özellik yer almadığı görülüyor. Paris'in sokaklarının kötü olması, özellikle Eyfel ve çevresinin sıradan bir şehirden farksız olması da sendromun aksi belirtilerini su yüzüne çıkarıyor. 

Paris Sendromu her 4 kişiden 2'sinde görülüyordu! Hayaller artık Paris değil - 3. Resim

HAYALLER ARTIK PARİS DEĞİL 

2024 yılında ise aynı araştırmanın devamlılığında insanların Paris'i önemli görmemeye başladığı ortaya çıktı. Sosyal medya paylaşımları bazı insanları hayal kırıklığına uğrattı. Paris artık bazı insanlar için önemli değil. Aşırı romantik algısını yitiren Paris'in yerine insanların artık Japonya​ ve Güney Kore​'yi tercih ettikleri belirtildi. Paris sendromu biterken Asya sendromunun yaşanması ise uzmanlara göre an meselesi.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...