Tgrt Haber

Son dakika | Sağlık Bakanlığı açıkladı! 6 kişide Nil virüsü çıktı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
22 Ağustos 2024 19:59 - Güncelleme : 22 Ağustos 2024 20:27
Son dakika | Sağlık Bakanlığı açıkladı! 6 kişide Nil virüsü çıktı 

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı 2010 yılından itibaren Türkiye'de görülen Batı Nil Virüsü Enfeksiyonu'nun bu sene 6 kişide tespit edildiğini açıkladı. 

Son dakika haberine göre, Sağlık Bakanlığı2024​ yılında Batı Nil Virüsü​ Enfeksiyonu'nun 6 kişide görüldüğünü açıkladı. Hastalar üzerinde gerekli takip ve tedavi işlemlerinin sürdürüldüğü belirtilirken, bakanlık süreçle ilgili hassas bir çalışma yürütüldüğünü açıkladı.

Batı Nil Virüsü​, enfekte sivrisineklerin insanları ısırmasıyla bulaşan viral bir hastalık olarak biliniyor. Genellikle yaz aylarında ve sonbaharın erken dönemlerinde ortaya çıkan bu hastalık, kişiden kişiye doğrudan bulaşmıyor. Türkiye​'de 2010 yılından itibaren görülen Batı Nil Virüsü​ Enfeksiyonu, bu yıl da yeni vakalarla gündeme geldi.

Son dakika | Sağlık Bakanlığı açıkladı! 6 kişide Nil virüsü çıktı  - 1. Resim

Bakanlık yaptığı yazılı açıklamada, "Ülkemizde 2010 yılından itibaren görülen Batı Nil Virüsü​ Enfeksiyonu 2024​ yılında 6 kişide tespit edilmiştir." dedi. 

Son dakika | Sağlık Bakanlığı açıkladı! 6 kişide Nil virüsü çıktı  - 2. Resim

SAĞLIK BAKANLIĞI: VİRÜS İÇİN GEREKLİ ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLMEKTE!

Sağlık Bakanlığı​ vatandaşları bu konuda dikkatli olmaya davet ederken, güncel gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılacağını duyurdu. Mevsimsel olarak görülen bu hastalığın yayılımını engellemek amacıyla yürütülen çalışmaların titizlikle sürdüğü ve toplum sağlığının korunması için gerekli tüm önlemlerin alındığı ifade edildi.

Kaynak: tgrthaber.com
Sonraki Haber Yükleniyor...