Tgrt Haber

ABD medyası CHP lideri Kılıçdaroğlu'na seçim için yol haritası sundu: Lincoln'ün mücadelesini oku

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Bloomberg-TGRT Haber
07 Nisan 2023 13:26 - Güncelleme : 07 Nisan 2023 13:47
ABD medyası CHP lideri Kılıçdaroğlu'na seçim için yol haritası sundu: Lincoln'ün mücadelesini oku

ABD merkezli Bloomberg, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde Millet İttifakı'nın adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ilişkin bir analiz yayımladı. Kılıçdaroğlu'nun sakin olduğu fakat karizmatik olmadığı belirtilen analizde CHP liderine Lincoln'ün mücadelesini okuma tavsiyesinden bulunuldu.

Türkiye​,14 Mayıs’ta yani bundan tam 37 gün sonra sandık başına gidip oyunu kullanacak. Seçime sayılı bir zamanın kaldığı bu günlerde Ankara'da milletvekili listelerine ilişkin hareketli saatler yaşanırken Batı medyası da hem Cuhmur İttifakı'nı hem de Millet İttifakı​'nı yakından takip ediyor. ABD merkezli Bloomberg, cumhurbaşkanı​ ve milletvekili seçimlerinde Millet İttifakı'nın Cuhmurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında bir analiz yayımladı.

KILIÇDAROĞLU'NA TAVSİYEDE BULUNDULAR

Muhalefete ve adayına izlemeleri gereken yol haritası sunulan analizde, cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, hırslı müttefiklerini yanında tutmak için başka bir tarihi figürün liderlik becerilerinin bir kısmını kullanabileceği belirtildi.

"KARİZMADAN YOKSUN"

Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafının altına, "Muhalefet adayı Kılıçdaroğlu, bariz bir şekilde karizmadan yoksun" ifadesi kullanıldı. Diğer taraftan Kılıçdaroğlu'na, ortaklarını yanında tutabilmek için öneride bulunuldu. Lincoln ile ilgili yazılan "Rakipler Takımı" adlı kitap hatırlatıldı

MUHALEFETİN KARŞI KARŞIYA OLDUĞU ZORLUK

Anayasa'da bazı değişiklikler yapmak isteyen muhalefetin karşı karşıya olduğu zorluklara da şu ifadelerle değinildi:

Anayasayı kökten değiştirmek için Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığını kazanması ve Millet İttifakı'nın Meclis'te beşte üç çoğunluk kazanması gerekecek. Bu olası değil.

Kaynak: Bloomberg-TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ahmet 7 Nisan 2023 19:41

Ne tavsiye ama

Süleyman 7 Nisan 2023 17:11

Ramazandan sonra söveceğim.

Sonraki Haber Yükleniyor...