Tgrt Haber

İmamoğlu ve Yavaş için yasak talebi! YSK'ya başvuru yapıldı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İHA
07 Nisan 2023 12:41 - Güncelleme : 07 Nisan 2023 13:26
İmamoğlu ve Yavaş için yasak talebi! YSK'ya başvuru yapıldı

Sosyal medya ve seçim çalışmalarında "Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı" etiketini kullanan CHP'li iki belediye başkanı Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş için YSK'ya başvuru geldi. Bir vatandaş, "Seçilecek kadrolarda böyle bir mevki yok" itirazıyla iki ismin söz konusu etiketi kullanmasının yasaklanmasını istedi.

"7'li Masa" olarak adlandırılan Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adaylığı için uzun süre CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş​ adları konuşulmuştu. Ancak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu​'nun adaylık ısrarıyla bu iki isim geri çekilmişti. Ancak süreç sonunda hem İmamoğlu hem de Yavaş'ın  "Cumhurbaşkanı Yardımcısı" olabilecekleri konusunda mütabakata varılmıştı.

İmamoğlu ve Yavaş için yasak talebi! YSK'ya başvuru yapıldı

"ÖYLE BİR MAKAM YOK!"

İHA'nın haberine göre, Bu gelişmenin ardından her iki isim de hem seçim çalışmalarında hem de sosyal medyada "Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı" etiketini kullunmaya başlamıştı. Ancak bu duruma itiraz geldi.

İHA'nın haberine göre, Bayram Coşkun isimli bir vatandaş, iki ismin bu unvanı kullanamaması için Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) müracaat etti. YSK’ya iletilmek üzere Merkezefendi 1. Seçim Kurulu Başkanlığına teslim ettiği  dilekçede Coşkun, söz konubu makam ve mevkinin, Türkiye​ Cumhuriyeti’nin seçilecek kadrolarında olmadığı belirterek "Seçimlerde aday adaylığı, adaylığı müracaatı ya da süresi olmayan ‘Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı Adaylığı’ diye bir makam bulunmamaktadır. Bu iki isim bu etiketi kullanmamalıdır ve bu etiketin medyada kullanılması yasaklanmalıdır" ifadelerine yer verdi.

İmamoğlu ve Yavaş için yasak talebi! YSK'ya başvuru yapıldı

AK PARTİ DE TEPKİ VERDİ

Öte yandan Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın "Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı" etiketini kullanmasına AK Parti'den de tepki geldi. AK Parti  Denizli İl Başkanı Yücel Güngör ise "Düşündüğümüz zaman aday olan cumhurbaşkanı ama hiçbir şekilde gerek Yüksek Seçim Kurulu’nda gerekse pusulada Cumhurbaşkanı Yardımcılığı Adayı diye bir şey söz konusu değildir. Bunun hem hukuken hem de milletimiz nezdinde yeri yok. Milletin vermediği bir yetkiyi kullanmak çok komik bir durum" demişti.

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...