Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan çok sert tepki göstermişti...ABD'den Flake-Kılıçdaroğlu görüşmesine açıklaması geldi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: VOA Türkçe
04 Nisan 2023 08:42 - Güncelleme : 04 Nisan 2023 08:58
Cumhurbaşkanı Erdoğan çok sert tepki göstermişti...ABD'den Flake-Kılıçdaroğlu görüşmesine açıklaması geldi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepki gösterdiği Jeff Flake-Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesiyle ilgili ABD'den açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü, büyükelçinin görüşmesinin rutin olduğunu söyledi.

Türkiye​ 14 Mayıs'ta seçime gidiyor. 40 gün kalan kritik seçimler​ ile milyonlarca seçmen Cumhurbaşkanı ve milletvekilini seçmek için sandık başına gidecek. Seçimler öncesinde adaylar çalışmalarına devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan​ 6'lı Masa'nın adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Jeff Flake görüşmesi üzerinden yüklendi. 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake ile bir araya gelmesini eleştiren Erdoğan "Amerika'ya bu seçimlerde bir ders vermemiz lazım. Joe Biden oradan konuşuyor, Biden'ın buradaki büyükelçisi ne yapıyor? Gidiyor Bay Kemal'i ziyaret ediyor. Ayıptır, biraz kafanı çalıştır. Sen büyükelçisin. Senin buradaki muhatabın Cumhurbaşkanı'dır" ifadelerini kullandı.

ABD​'DEN AÇIKLAMA GELDİ: GÖRÜŞME RUTİN

Siyasi kulisleri hareketlendiren bu yeni polemiğe ilişkin ABD'den açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü, VOA Türkçe’nin sorusuna cevaben yaptığı açıklamada, “Yurtdışında görevli ABD Büyükelçileri, görev yaptıkları ülkelerdeki gelişmeleri anlamaya yönelik rutin diplomatik görevlerinin bir parçası olarak hükümet üyeleri, basın, çeşitli siyasi partiler, sivil toplum ve diplomatik meslektaşlarıyla düzenli olarak bir araya gelmekte. Aynı durum Türkiye'de, Büyükelçi Flake için de geçerli’’ dedi.

Kaynak: VOA Türkçe
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...