Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 14 Mayıs mesajı: Türkiye Yüzyılı vizyonuna doğru yürüyeceğiz

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
03 Nisan 2023 20:11 - Güncelleme : 04 Nisan 2023 00:00

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki iftar programında açıklamalarda bulundu. Konuşmasında 14 Mayıs seçimlerine değinen Erdoğan, "Osmanlı'nın tarih sahnesinden çekilmesinin ardından kurduğumuz devletimizin ilk asrını geride bıraktık. Türkiye Yüzyılı vizyonuna doğru yürüyeceğiz. Hiçbir engelin bizi geriye savurmasına izin vermeyeceğiz. Ülkemizi en büyük 10 ekonomi arasına sokacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, milletvekilleriyle Cumhurbaşkanlığı​ Külliyesi Sergi Salonu’nda bir araya geldiği iftar programında konuştu. "Osmanlı'nın tarih sahnesinden çekilmesinin ardından kurduğumuz devletimizin ilk asrını geride bıraktık" diye konuşan Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı vizyonuna doğru yürüyeceğiz. Hiçbir engelin bizi geriye savurmasına izin vermeyeceğiz. Ülkemizi en büyük 10 ekonomi arasına sokacağız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Depremzedelerden isteyen kendi şehrindeki geçici barınma merkezlerinde isteyen 81 vilayetimizdeki kamu misafirhanelerinde, yurtlarda, kiralanan evlerde soframızı sürdürebilir. Ülkemizde milletvekilliği millete hizmet etmenin manevi hazzı bu görevi farklı bir konuma taşıyor. Bu Meclis milli iradenin tecelligahı, Cumhuriyetimizin kurucusu ve 15 Temmuz destanının ayrılmaz parçasıdır. Bu dönemin bir dönem özelliği de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Meclis'i olmasıdır. Henüz uygulamasını görmeden yeni yönetim sistemimizi karşı çıkanlar vardı. Sistem ilk döneminde Covid-19 küresel salgınının pekçok savaşa ve ülke içinde bunların yansımalarıyla sınandı.

"YENİ DÖNEMDE AYNI KARARLILIKLA"

Adıyaman milletvekilimiz Yakup Taş kardeşimiz tüm ailesiyle birlikte o yaşadığımız büyük felakette hayatını kaybettiler. Tüm vatandaşlarımıza bu vesile ile tekrar Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim ülkemizi her türlü afet, kazadan, beladan muhafaza eylesin diyorum. Deprem​ felaketinin altında diğer sınamalar gibi kalmadık, Allah'ın izniyle kalmayacağız. Şehirlerimizi kısa sürede ayağa kaldıracak, insanlarımızın geleceklerine umutla bakmalarını temin edeceğiz. Ülkemiz küresel krizlerden en az kayıp, en çok faydayla çıkmayı başarmıştır. İnşalah deprem felaketinin de üstesinden aynı şekilde geleceğiz.

Cumhurbaşkanı ve milletvekilleriyle milletin temsilcilerin dimdik durduğu, hedeflerine doğru emin adımlarla yürüdüğü dünyada hiçbir tuzağın Türkiye'yi yolundan çevirmeyeceğine, önümüzü kesemeyeceğini açık ve net bunu tüm dünyaya gösterdik. 2023'ü Türkiye Yüzyılı​'nın başlangıcı kılma kararlılığımızın gerisinde beraberce yürüttüğümüz çalışmalar var. İnşallah 14 Mayıs'tan sonra yeni dönem Meclis'imizde sizlerle ve aramıza yeni katılacak arkadaşlarımızla aynı kararlılıkla devam edeceğimize inanıyorum.

"TÜRKİYE YÜZYILI VİZYONUNA DOĞRU YÜRÜYECEĞİZ"

Coğrafyamızdaki 1000 yıllık varlığımızın her safhası ayrı bir mücadele ile geçmiştir. Osmanlı'nın tarih sahnesinden çekilmesinin ardından kurduğumuz devletimizin ilk asrını geride bıraktık. Türkiye Yüzyılı vizyonuna doğru yürüyeceğiz. Hiçbir engelin bizi geriye savurmasına izin vermeyeceğiz. Ülkemizi en büyük 10 ekonomi arasına sokacağız.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...