Tgrt Haber

Yavuz Ağıralioğlu'ndan Millet İttifakı'na sert tepki: Katillerden medet ummaları utanç verici

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
09 May 2023 17:38 - Güncelleme : 09 May 2023 18:26
Yavuz Ağıralioğlu'ndan Millet İttifakı'na sert tepki: Katillerden medet ummaları utanç verici

Millet İttifakı'nın Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday göstermesine ve PKK'nın desteğinin görmezden gelinmesine ses çıkarılmaması tepki gösterip İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, yeni parti kurma mesajı verdi. Millet İttifakı'na da sert tepki gösteren Ağıralioğlu, "Çocuklarımızın katillerinden medet ummaları utanç vericidir" dedi.

Millet İttifakı​'nın Kemal Kılıçdaroğlu​'nu aday göstermesine ve HDP​'nin tehditvari söylemlerine sessiz kalınmasına tepki gösterip İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu​, uzun aranın ardından bir açıklama daha yaptı. Ağıralioğlu, Millet İttifakı'na sert tepki gösterip yeni parti kurma mesajı verdi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanması Türkiye'yi sıkıştıracağına ve erken seçimin kaçınılmaz olduğuna iddia eden Ağıralioğlu, Kılıçdaroğlu'nun kazanması durumunda yeni bir parti kurmak zorunda kalabileceğini söyledi.

İYİ PARTİ'NİN 'KANDİL' SESSİZLİĞİNE TEPKİ

Kandil’den yapılan açıklamalara İYİ Parti'nin ses çıkarmamasına tepki gösteren Ağıralioğlu "İYİ Parti’den bekliyorum ki bir şeyler desinler. ‘Çatışmasızlık’ ilan etmiş PKK​. Neymiş? Sürece zeval gelmesinmiş... Süreç dedikleri şey de Kemal Bey’in adaylığı... Bunlar oturdu, konuştu belli ki.." dedi.

Ağıralioğlu'nun açıklamasından satır başları:

HDP diyelim ki ikinci turda Erdoğan ile görüşme kararı aldı. Erdoğan’dan bakanlık ister, karşılık ister. Ama Kemal Bey’den devlet istiyorlar. Kendi devletlerine teminat istiyorlar.

"TÜRK MİLLİYETÇİLERİNİ PKK İLE AYNI DÜZLEME OTURTTUNUZ"

Bir sol romantizmi var. Bu sol romantizmi diyor ki biz Suriye’de Nusayrilerle komşu olana kadar buradaki Kürtler ve oradaki akrabalarıyla komşu olalım. HDP, Türk demokrasisinin şantajcısı haline geldi. Herkese şantaj yapar oldu.

CHP’yi gördüğüm gibi itham ettim. Üç günde bize 50 yıllık küfrettiniz. Türk milliyetçilerini PKK ile aynı düzleme oturttunuz. İktidar değişikliği yapmak isteyenlerin, çocuklarımızın katillerinden medet ummaları utanç vericidir.

"PARTİ KURMAK ZORUNDA KALABİLİRİM"

Kemal Bey kazanırsa, bu kazancın siyaset kulvarını sıkıştıracağını düşünüyorum. O yüzden bir sonraki seçim, erkene alınmak zorunda kalacaktır. Kemal Bey kazanırsa hemen parti kurmak zorunda kalabilirim.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...