Tgrt Haber

AK Parti’de 14 Mayıs'taki seçimler için milletvekili aday listesi şekillendi!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
09 Nisan 2023 06:55 - Güncelleme : 09 Nisan 2023 15:26
AK Parti’de 14 Mayıs'taki seçimler için milletvekili aday listesi şekillendi!

Son dakika haberi: AK Parti 14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan milletvekili aday listesini büyük ölçüde tamamladı. 6 binden fazla kişinin milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunduğu AK Parti’de liste bugün saat 17.00’a kadar Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilecek.

Türkiye​ 14 Mayıs’ta seçime gidiyor. 35 gün kalan kritik seçimlerde milletvekili adayı​ olmak isteyenler tercih ettikleri partilere başvurularını yaptı. Yapılan başvurular ile partiler aday listesi yapma heyecanı içerisine girdi. Bugün YSK’ya teslim edilecek listeler öncesinde çalışmalar neredeyse sona erdi.

AK PARTİ’DE LİSTE ŞEKİLLENDİ

6 binden fazla kişinin milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunduğu AK Parti’de liste büyük ölçüde şekillendi. Temayül yoklamasının ardından 14 alt komisyon aday adayları ile yüz yüze görüştü. Hazırlanan raporlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ın başkanlığındaki üst komisyona sunuldu. Aday listelerine son şeklini vermek için Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplantılar yapıldı.

AK Parti’de 11 Nisan’da yapılması planlanan aday tanıtım toplantısı için de çalışmalar devam ediyor.

BAKANLAR DA ADAY OLUYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada kabinedeki isimlerin milletvekili adayı olacağı duyurması ile bakanlar listede yerini aldı. Hangi bakanın nereden aday gösterildiği ise önümüzdeki saatler içinde netlik kazanacak.

GENEL BAŞKANLARA DA KARAR VERİLECEK

Seçimlere 3 parti AK Partilistelerinden girecek. HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun iste Batman'dan aday gösterilmesi bekleniyor. Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Fatih Erbakan ile DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ın nereden aday gösterilecekleri ise henüz belli olmadı.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...