Tgrt Haber

DEVA Partisi'nde 'ortak liste' depremi! Selçuklu İlçe Teşkilatı topluca istifa etti

Editör: Melis Önderoğlu / Kaynak: TGRT Haber
08 Nisan 2023 13:03 - Güncelleme : 08 Nisan 2023 13:16
DEVA Partisi'nde 'ortak liste' depremi! Selçuklu İlçe Teşkilatı topluca istifa etti

DEVA Partisi'nin 'CHP listelerinden seçime girme' kararına parti içerisinden tepkiler yükseliyor. DEVA Partisi Selçuklu İlçe Teşkilatı, karar üzerine toplu şekilde istifa ettiğini duyurdu. Yapılan açıklamada sert ifadeler kullanıldı.

Türkiye​, adım adım seçime giderken Cumhurbaşkanı adayı olmaya hak kazanan 4 ismin pusuladaki yerleri de netleşti. Öte yandan, 6’lı masada yer alan İYİ Parti​ 10 ilde CHP ile fermuar modeli uygulayıp diğer illerde kendi listelerinden seçime girecek. Saadet Partisi​, Demokrat Parti​, DEVA Partisi​ ve Gelecek Partisi’nin ise CHP listelerinden seçime gireceği açıklandı.

TEPKİLER BÜYÜYOR

Bu duruma DEVA Partisi’nde itiraz sesleri yükselmeye başladı. Daha önce kesin ve net bir dille kendi ismi ve logosuyla seçime gideceğini belirten Ali Babacan başkanlığındaki DEVA Partisi’nde toplu istifa haberi geldi. DEVA Partisi Selçuklu İlçe Teşkilatı toplu bir şekilde partilerinden istifa etti.

Ortak liste kararına tepkilerini yazılı bir açıklama ile dile getirip istifa ettiklerini duyuran teşkilat üyeleri kararlarını sosyal medya hesaplarından paylaştı.

İşte istifasının sunan DEVA Partisi Konya Selçuklu İlçe Teşkilatının açıklamasında şu ifadeler kullanıldı;

"DEVA logomuzun oy pusulasında olmaması bizleri derinden etkilemiştir. Kuruluşundan bu zamana kadar yer aldığımız DEVA partimizin kuruluş temellerine, yapılan söylemlerin uygun olmaması, liyakat ve istişare esasları dikkate alınmaksızın uygulamaya konması ve 3 yıldan beri süregelen tanıtımı için gece gündüz çalıştığımız DEVA logomuzun oy pusulasında olmamasından dolayı DEVA partisinden Selçuklu İlçe Teşkilatı olarak istifa ettiğimizi tüm kamuoyuna duyuruyoruz"

DEVA Partisi'nde 'ortak liste' depremi! Selçuklu İlçe Teşkilatı topluca istifa etti

SOSYAL MEDYADAN DA TEPKİ GELDİ

DEVA Lideri Babacan’ın sözleri medyada dolaşıma girerken çok sayıda kullanıcın DEVA Partisi’nin bu kadar kısa bir sürede çark etmesine tepki gösterdi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...