Tgrt Haber

Akşener İstanbul Sözleşmesi için net konuştu: Kılıçdaroğlu'na imzalatacağım

25 Nisan 2023 00:29 - Güncelleme : 25 Nisan 2023 00:40

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi halinde İstanbul Sözleşmesi'ni imzalattıracağını söyledi. İstanbul Sözleşmesi için net konuşan Akşener, "O sözleşmeyi imzalattıracağım Sayın Kılıçdaroğlu’na. Bu netlikte söylüyorum" ifadelerini kullandı. 

Türkiye 14 Mayıs seçimlerine gün sayarken partiler ve Cumhurbaşkanı​ adayları sahaya indi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener​ de Sözcü TV'de gazetecilerin sorularını cevapladı. 

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu mitinglerde eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın sözleri ile ilgili konuşan Akşener, "Sayın Erdoğna, Sayın Kılıçdaroğlu’nun Abdullah Öcalan’ı affedeceğini, çıkaracağını söylediğini söylemiş. Ben de yanındaymışım, hiçbir şey dememişim. Külliyen yalan. Sayın Kılıçdaroğlu’na da büyük hakaret, büyük haksızlık" ifadelerini kullandı. 

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ İÇİN NET ÇIKIŞ

Kemal Kılıçdaoğlu'nun seçimi kazanması halinde İstanbul Söleşmesi'ni yürürlüğe tekrardan getireceklerini ifade eden Akşener, "Kazanacağız İnşallah. Sayın Kılıçdaroğlu'nun yanında hepimiz oturacağız. Çaylar söylendiğinde o sözleşmeyi Kılıçdaroğlu'na imzallattıracağım. Bu netlikte söylüyorum. İstanbul Sözleşmesi'nden sonra iş 6284'e geldi" dedi. 

KARAMOLLAOĞLU: KADIN YALAN SÖYLEMEZ Mİ? 

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Mart ayında çıktığı bir canlı yayında, İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili "Kadının beyanı esastır" maddesine karşı çıkan çıkmış ve "Kadın yalan söylemez mi?" diyerek karşı durduğunu apaçık belli etmişti.  

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...