Tgrt Haber

Meral Akşener’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ’Diyanet’ cevabı: Oraya uzanan eli kırarım

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
23 Nisan 2023 08:29 - Güncelleme : 23 Nisan 2023 08:49
Meral Akşener’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ’Diyanet’ cevabı: Oraya uzanan eli kırarım

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Millet İttifakı’na yönelik “Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracaklarmış” sözlerine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den cevap gecikmedi. Akşener “Diyanet'i kuran Atatürk'ümüz, oraya uzanan eli kırarım ben. Senelerdir Diyanet'le uğraşan sizsiniz" dedi.

Türkiye​ 14 Mayıs’ta seçime gidiyor. 21 gün sonra kurulacak olan sandıklar ile milyonlarca seçmen Cumhurbaşkanı ve 28.Dönem Milletvekili tercihini yapacak. Kritik seçimler öncesinde partiler ve adaylar çalışmalarını hızlandırdı. Milletvekili seçiminde partisine Cumhurbaşkanı seçiminde ise Kemal Kılıçdaroğlu’na oy isteyen İYİ Parti​ Genel Başkanı Meral Akşener​ Elmadağ’da konuştu. Akşener, Cumhur İttifakı’nın kendilerine yönelik ‘teröristlere işbirliği’ sözlerine “Bizden terörist, teröristin yanında duran çıkmaz. Bizden Kandil'le ahbaplık eden hiç çıkmaz. İktidara geldiğimizde Kandil'in başına ne gelecek hep beraber göreceğiz." dedi.

CHP ve İYİ Parti'nin yan yana gelerek Millet İttifakı'nı 31 Mart'ta yerel seçimlere taşıdığını ve 11 büyükşehir belediyesini, Millet İttifakı'nın kazanmasının sağlandığını söyleyen Akşener, "Meral Akşener'in kişisel olarak buradan 1 kuruşluk ister maddi ister manevi şahsi faydası olduysa Allah buradan gitmeyi nasip etmesin ama Türkiye'ye çok büyük fayda oldu." değerlendirmesini yaptı.

"DİYANET'E UZANAN ELİ KIRARIM"

Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Muhalefet Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracakmış." sözlerine ilişkin, "Diyanet'i kuran Atatürk'ümüz, oraya uzanan eli kırarım ben. Senelerdir Diyanet'le uğraşan sizsiniz. Tarikatlara ve cemaatlere vermek için gayret eden sizsiniz. İçine atadığınız adamlar yanlış olabilir, kurum bizim, Atatürk'ümüzün." ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber
300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...