Tgrt Haber

Meral Akşener'den Ümit Özdağ'ın 'İçişleri Bakanı' çıkışına yorum: Bir araya gelip konuşmadık

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
24 May 2023 14:30 - Güncelleme : 24 May 2023 14:48
Meral Akşener'den Ümit Özdağ'ın 'İçişleri Bakanı' çıkışına yorum: Bir araya gelip konuşmadık

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıklayan Ümit Özdağ'ın sosyal medyadan yaptığı paylaşımda kullandığı 'İçişleri Bakanı' sözlerine ilişkin yorum yaptı.

Türkiye'de milyonlarca seçmen 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Seçimi​ ikinci turu için sandık başına gidecek. 14 Mayıs'taki seçimlerde büyük bir süprtiz yaparak yüzde 5'i üzerinde oy alan Sinan Oğan, ikinci turda Cuhmurbaşkanı Erdoğan’ı destekleme kararı almıştı. Bugün ise Özdağ, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıkladı. İki ismin bu kararının ardından siyaset gündemi oldukça hareketlendi. 

Özdağ’ın yaptığı basın açıklamasından önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ise dikkatlerden kaçmadı. Özdağ, CHP Gençlik Kolları’nın duvarlara “Suriyeliler gidecek” yazılarıyla boyamasını tebrik etti. Özdağ paylaşımında ek olarak “İçişleri Bakanı olarak yollayacağım” ifadelerini kullandı. Özdağ'ın bu çıkışı üzerine İYİ Parti lideri Merak Akşener'den bir açıklama geldi.

"METİNDE BİZİ RAHATSIZ EDECEK BİR ŞEY YOK"

Akşener, açıklamasında şunları kaydetti:

"Sayın Kılıçdaroğlu ile Sayın Özdağ’ın imzasının olduğu bir metin yayımlandı. O metinde bizleri rahatsız edecek bir şey yok. Ama iki siyasi partinin genel başkanları olarak yayımlandı. Millet İttifakı’nın ortaya koyduğu çeşitli mutabakat metinleri var, onlarla ters düşen bir madde yok içinde. Sayın Kılıçdaroğlu’nun yetkisi vardı, o yetkiyi yerine getirdi. Hayırlı uğurlu olsun."

"BAKANLIKLAR KONUSUNU KONUŞMADIK"

Meral Akşener, 'Zafer Partisi’ne verilen bakanlıklarla' ilgili soruya ise, şu cevabı verdi:

"Herhangi bir yorumum yok. Biz henüz bakanlıklar konusunu hiçbir şekilde, Millet İttifakı’nın bileşenleri olarak, bir araya gelip konuşmadık. Ama bildiğim bir şey var. Seçimlere biz iki parti ayrı ayrı olarak girdik. Alınan oy ve milletvekili sayısına göre önce CHP sonra İYİ Parti seçimden sonra bu konuda görevlendirmeler yapılacak."

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...