Tgrt Haber

Babacan'dan ortak liste itirafı: Seçmenimiz CHP'ye oy vermeyecek

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Habertürk
26 Nisan 2023 02:03 - Güncelleme : 26 Nisan 2023 02:20

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ortak listeyle seçime girme kararı hakkında konuştu. CHP listeleri altında seçime girmelerinin oy kaybettireceğini aktaran Babacan, "Seçmenimizin büyük kısmı CHP'ye oy vermeyecek" dedi. Muhafazakar seçmende 'CHP fobisi' olduğunu söyleyen Babacan, "CHP'nin dindar kesime yaptıkları olumsuz hafıza taşıyor" ifadelerini kullandı. 

Türkiye​ 14 Mayıs Genel Seçimleri için artık günleri sayıyor. Seçmenler, cumhurbaşkanı adayları ve milletvekili adayları için sandığa gidecek. Seçim süreci ilginç manzaralara da sahne olurken DEVA lideri Ali Babacan​'dan enteresan bir çıkış geldi.  

DEVA Partisi​, seçimlere CHP​ logosu ve listeleri altında gitme kararı alırken parti lideri Ali Babacan'dan Habertürk canlı yayınında seçime ilişkin itiraf gibi açıklama geldi. 

"SEÇMENİMİZ CHP'YE OY VERMEYECEK"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP logosu ve listelerinden seçime girmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. "Seçmenimizin büyük kısmı CHP'ye oy vermeyecek" diyen Babacan, "Ortak liste teklifi gelince seçmenimizin tamamının CHP'ye oy vermeyeceğini söyledik. Onlar da gayet doğaldır dediler" ifadelerini kullandı. 

"CHP FOBİSİ DEVAM EDİYOR"

Babacan, muhafazakar seçmenin CHP'den uzak durduğunu söyledi. Babacan, "Muhafazakar seçmen kitlesinin hala CHP fobisi devam ediyor mu?" sorusuna, "Biraz yaşa bağlı. CHP’nin vakti zamanında dindar kesime yaptıkları yaşı ileri kesimde hala olumsuz hafıza taşıyor" cevabını verdi. 

SON ANKETLERDE HANGİ ADAY ÖNDE?

 

Kaynak: Habertürk
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...