Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Soylu'dan İmamoğlu'na sert tepki: Türkiye'ye gelmiş en büyük sahtekarlardan biri

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
08 May 2023 00:01 - Güncelleme : 08 May 2023 00:37

Son dakika haberi: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum'da saldırıya uğramasına ilişkin konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İmamoğlu'na çok sert tepki gösterdi. İmamoğlu'nun her gittiği şehirde tahrik girişimlerinin olduğunu belirten Soylu, "Türkiye'ye gelmiş en büyük sahtekarlardan biridir" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ülke TV'de gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu​'nun Erzurum​'da saldırıya uğramasına ilişkin konuşan Bakan Soylu, İmamoğlu'na çok sert tepki gösterdi. İmamoğlu'nun her gittiği şehirde tahrik girişimlerinin olduğunu belirten Soylu, "Türkiye'ye gelmiş en büyük sahtekarlardan biridir" dedi.

"MAĞDURİYET YAPIYOR ÇÜNKÜ İŞ YAPMAK İSTEMİYOR"

Bakan Soylu'nun açıklamalarından satır başları:

Bugün aynı şahsın kendini devletin üzerinde gören ve devletin kendisini ikaz etmesine rağmen İBB'yi terör örgütü elemanlarıyla dolduran, onları birer birer işten çıkarmaya başlayan bu şahıs özellikle gittiği her yerde bu tip provokatif gücü olan işler gerçekleştiriyor. Bugün Sivas​'ta da miting vardı. İstanbul'da hizmet bittiği için Sivas'taki hizmete yönelik bir adımı atmak için çaba sarf ediyorlardı. Aynısını yaptılar biliyor musunuz? 4 Mayıs'tan sonra siyasi faaliyetlerle ilgili izin verme hakkı YSK'dadır.

Bir ilde partinini geniş mitingi söz konusuysa oranın kendine ait alanları var. Örneğin İstanbul​'da kura çekildi. Yenikapı her ne hikmetse kazındı. Birçok şey ortaya kondu. Cumhuriyet tarihinin en büyük gelirini alan belediye İBB'dir. Bir mağduriyet yapıyor çünkü iş yapmak istemiyor. Ben İstanbul'daki halini görüyorum diplerde. İlçe seçim kurullarından izin alması lazım bugün Sivas için müracaat ediyor. Ben izin istiyorum diyor sizden ben burayı vermiyorum ayarladığım bir yer var diyor.

"BAY KEMAL, YAVAŞ VE İMAMOĞLU BİRBİRLERİNDEN NEFRET EDİYORLAR"

Nasıl bize İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda yap biz orada yaptık. O yerleri veren seçim kurulu. Buna rağmen gitti ve bugün o dediği yerde miting yaptı Sivas'ta. Aynı tahriki orada yapmak istedi. Bu bir kanunsuzluk. Yapmasının bir tek sebebi var bu arkadaşın bir gündem hastalığı var. Kendi içlerinde bir rekabeti var. Bay Kemal, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu birbirlerinden nefret ediyorlar. Kendi içlerinde kendi tabanlarına en iyi oynama tiyatrosundalar. Sivas'ta seçim kurulunun başka bir yeri gösterebilecekken getirip burada bu miting yapmasının sebebi bu kavgayı kanatmak.

"EN BÜYÜK SAHTEARLARDAN BİR TANESİDİR"

Ekrem İmamoğlu, Türkiye'ye gelmiş en büyük sahtekarlardan bir tanesidir. Dar alanda şehrin içerisinde bir yerde ben bu iş yapayım kendi gövde gösterimi yapayım. Kendi içlerindeki rekabet dengelerini kaybettirmiş. Bir yerde bir olay çıkarmak istiyorlar. Olay çıktıktan sonra bunların yalanları çoktur. Bu belgeye bir cevap versinler. Bin polis vardı orada. Sivas'ta yaptıkları gibi YSK izin vermemesine rağmen yarın da diyecekler ki özgür alanda konuştuğum için beni engellemeye çalıştılar diyecekler. En son bir tahriki de şuradadır. Van'da 'Selo'uya özgürlük' naraları atılırken HDP'nin ve PKK'nın zafer işaretlerini yaptılar. 

"AĞZININ AYARI YOK"

Siz getiriyorsunuz bir kalabalık oluşur orada. Polis var etrafta. Oraya insanlar geliyor ve sivil insanlar oradan su sşişesi atmaya  başlıyorlar. Tartışma öyle meydana geliyor. Bu adam 'selo dışarı çıkacak' diyor mu? Sivas'ta aynı havayı bulamadı şimdi aynısı Erzurum'da yapmak için izin almadığı miting. TOMA hiçbir şey yapmadı diyor. Genel hazımsızlık İstanbul mitingi. Gündemi değiştirmek için. 19 - 20 kişi hastaneye başvuruyor. Bir kişinin başında büyük ihtimalle itmeden kaynaklanan dikiş var. Tahrik edenler kendileri, orada konuşmalarını dinlediniz mi? Tamamen provokasyona yönelik konuşma ortaya koyuyorlar. Erzurumlulara da burada sözde milliyetçiler diyor. Erzurumlulara orada provokatörler diyor. Tamamen insanları sınıflandırmaya yönelik anlayışı var. Ne ağzının bir ayarı var ne de başka bir şey söz konusu. 

"KAYBEDECEK BÜYÜK İHTİMALLE ONU GÖRÜYOR"

Türkiye'nin her yerinde miting yapıyorlar hangi problemle karşı karşıya kalmışlar. Burada YSK sen bunu burada yapamazsın demesine rağmen yapıyor. Ben diyor burada sadece esnaf ziyareti yapacağım diyor. Büyük beklentileri vardı. Cumhurbaşkanı adayı olacaktı. Burada mümkün olduğunca ne kadar kendime ait alan oluşturursam Türkiye'nin gündeminde o kadar olabilirim. Kaybedecek büyük ihtimalle onu görüyor. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...