Tgrt Haber

Erzurum’daki provokasyona ilişkin Vali ve Bakan Soylu'dan İmamoğlu'na tepki 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
07 May 2023 21:57 - Güncelleme : 07 May 2023 22:11
Erzurum’daki provokasyona ilişkin Vali ve Bakan Soylu'dan İmamoğlu'na tepki 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erzurum'da gerçekleştirdiği miting sırasında taşlı saldırıya uğradı. Konu ile ilgili polisin ve valinin gerekli müdahaleyi yapmadığını söyleyen İmamoğlu'na Erzurum Valisi Okay Memiş ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan cevap geldi. 

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala mitinglerine devam eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu​'nun bugünkü durağı Erzurum​'du. Otobüsün üzerinden Erzurumlulara seslenen İmamoğlu'na yönelik taşlı saldırı düzenlendi.

Yaşanan provakasyonun ardından miting yarıda kesilirken İmamoğlu, "Bunu seyreden polisler, biz de sizi seyrediyoruz!" diyerek topu emniyet güçlerine attı. 

İmamoğlu'nun "Bu şehrin valisi, emniyet müdürü biz de sizi seyrediyoruz. Hiç sorun yok. Aldatılmış gençler olabilir. Aldatılmış yöneticiler olabilir. Burada yaralanan vatandaşlar var siz seyrediyorsunuz polisler" sözlerine Erzurum Valisi Okay Memiş'ten cevap geldi. 

"MİTİNG MÜRACATI YAPILMADI"

Konuya ilişkin CNN Türk'e açıklamalarda bulunan Vali Memiş, "Sayın İmamoğlu'nun ziyaretleri öncesi müracaat, resmi miting tarzı değil esna ziyareti tarzında idi. Bize başvuru o şekildeydi. Resmi miting alanı dışında, muhtemel buluşma yeri Havuz Başı dediğimiz meydandı. Biz yasaklayıcı bir tavır sergilemedik. Bizim sorumluluğumuz vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamaktır. Bize yapılan müracaat neticesinde yapılacak konuşma ile ilgili biz güvenlik tedbiri aldık. Sayın İmamoğlu'nun havalimanına ulaşıp konuşma yapacağı yere kadar çok ciddi tedbir aldık. Buna rağmen belli bir kesimden tepki oldu, çok sert müdahalede bulunuldu. Sayın İmamoğlu sonrasında şehirden ayrıldı. Sayın İmamoğlu'nun konuşması resmi miting alanında olmamıştır. Yaptığı konuşmayla ilgili biz gereken tedbiri aldık. Olaylar böyle gelişti. Biz eğer miting yapacaksanız, istediğiniz mitingi yapabilirsiniz. İlçe seçim kurulları buna karar veriyor. Biz her türlü tedbiri aldık. Onlar 'esnaf ziyareti ve akabinde konuşma yapılacak' dedi. Biz mevzuat ne gerektirirse onu söyledik. Biz kendilerinin bu ziyaretinde tüm tedbirlerimizi aldık. Bunu valilik istemez, TOMA'lar olaya müdahale ettiler. Sükûnet tesis edilmiştir. Provokasyonlarla ilgili tespitlerimizi yapacağız, suç ve suç unsurunun tespit edilmesiyle beraber yargıya intikal ettireceğiz" dedi. 

BAKAN SOYLU'DAN TEPKİ: KENDİSİ PROVAKATÖRDÜR 

İmamoğlu'nun açıklamalarına Twitter hesabı üzerinden cevap veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Erzurum halkına provokatör diyen Ekrem İmamoğlu’nun kendisi provokatördür" dedi. 

https://twitter.com/suleymansoylu/status/1655279465461678083

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...