Tgrt Haber

Bozdağ'dan Akşener'e İmralı cevabı: Yayınlamazsan ben yayınlarım

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
05 May 2023 14:17 - Güncelleme : 05 May 2023 14:29
Bozdağ'dan Akşener'e İmralı cevabı: Yayınlamazsan ben yayınlarım

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ İYİ Parti lideri Meral Akşener'in 'İmralı' iddialarına ilgili "Belge dedikleri şey teknik görüşmelerle ilgili yazışma. Bunları yayınlasınlar, yayınlamazlarsa ben yayınlayacağım" cevabını verdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ​ siyaset gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. CNN Türk canlı yayınına katılan Bozdağ'ın açıklık getirdiği konulardan biri de İYİ Parti lideri Meral Akşener​'in PKK​ elebaşı Abdullah Öcalan'la görüşülmesi için İmralı'ya heyet gönderildiği iddialarıyla ilgiliydi.

AKŞENER'E SESLENDİ

Bozdağ, Akşener'in "Daha yeni İmralı’ya adam gönderdiler, yardım istediler. Kimin gönderildiğini biliyorum. Siyasetçi olsa adını hemen söylerim. Yargıdan birini gönderdiler" ifadelerine cevap verdi.

Bozdağ'dan Akşener'e İmralı cevabı: Yayınlamazsan ben yayınlarım

İddiya ilişkin soru üzerine Bozdağ, "Yalan söylüyorlar. Ellerinde belge var dedikleri kısımlar oraya zaman zaman teknik heyetler gider. Böyle bir görevlendirme ile ilgili yapılan çalışmaları çarpıtıyorlar. Öcalan ile alakası olmayan çalışmayı, teknik görevlendirmeleri, yazışmaları alıp Öcalan ile görüştüler diye çarpıtıyorlar" diye konuştu.

"O HAKİMİN ADINI AÇIKLAYIN"

Söz konusu belgelerde ne yazdığını bildiğini belirten Bozdağ, "Bu bir ahlak meselesi. Orada bir sürü teknik anlamda sorun oluyor. Oraya teknik ekip gidiyor. Bunun Öcalan ile hiç alakası yok. Teknik sorunları gidermek için yapılan şeyler. Kandil açıklama yapıyor, 'Kılıçdaroğlu'nu destekliyoruz' diye. Onlar ne dedi, 'terör varsa biz yokuz' diye. Söylediklerini çiğnemek için bunu söylüyorlar. O hakimin adını açıklayın. O belgeleri yayınlamazlarsa yarın ben bütün basına vereceğim. Yayınlamaları çağrısında bulunuyorum" dedi.

"WASHINGTON DEĞİL MİLLETİMİZ SEÇECEK"

Bakan Bozdağ, İngiliz The Economist dergisinin Türkiye'deki seçimlere ilişkin Erdoğan karşıtı kapağı için de şunları söyledi: "Türkiye'deki seçimler sadece Türk halkı tarafından değerlendirilmiyor. Aynı zamanda yurt dışında da yakından takip ediliyor. Pek çok çevre müdahale için değişik davranışlar ortaya koyuyor. The Economist onlardan biri. Amaç Türkiye'nin tercihine müdahale girişimi. Türkiye'nin seçimini yapmayacak. Cumhurbaşkanını ya da vekilleri Washington seçmeyecek, milletimiz seçecek."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...