Tgrt Haber

CHP listelerinde Mustafa Sarıgül sürprizi! Aday olacağı il belli oldu

09 Nisan 2023 11:05 - Güncelleme : 09 Nisan 2023 11:24
CHP listelerinde Mustafa Sarıgül sürprizi! Aday olacağı il belli oldu

CHP'de milletvekili adayları belirlenmeye başladı. Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül ise Erzincan birinci sıradan aday gösterildi.

Türkiye​ adım adım seçimlere giderken siyasetin gündemi de hareketlendi. Seçim heyecanı sürerken Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçim takvimi de işlemeye devam ediyor. Takvime göre siyasi partiler, milletvekili aday listelerini bugün saat 17.00'ye kadar YSK Başkanlığına sunması gerekiyor. CHP​ Parti Meclisi de, YSK'ya sunulacak olan milletvekili aday listelerini belirlemek üzere Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu​ başkanlığında toplandı. CHP'nin aday listeleri de belli olmaya başladı.

CHP listelerinde Mustafa Sarıgül sürprizi! Aday olacağı il belli oldu

MUSTAFA SARIGÜL ERZİNCAN'DAN ADAY

Parti Meclisi toplantısından gelen ilk bilgilere göre, Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Erzincan birinci sıradan aday gösterilecek.

PARTİ SAYISI 5'E ÇIKTI

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Sarıgül'ün de aday gösterilmesiyle CHP'nin listelerinden seçime girecek parti sayısı 5'e çıktı. Daha önce Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin seçimlere CHP listelerinden gireceği açıklanmıştı.

40’IN ÜZERİNDE KONTENJAN

DEVA, Gelecek ve Saadet partilerine de CHP listelerinden 40’ın üzerinde kontenjan ayrıldığı öğrenildi. İlk bilgilere göre DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin, Ankara 1’inci bölge 4’üncü sıradan, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin de Ankara 2’nci bölge 2’nci sıradan aday gösterilecek. 

Eski ABD Büyükelçisi Namık Tan da İstanbul 2’nci bölge 1’nci sıradan aday olacak. Öte yandan İyi Parti ile yapılacak fermuar modelinde de son olarak 11 ilde anlaşıldığı belirtildi. 7 ilde CHP’nin, 4 ilde de İyi Parti’nin adayı birinci sırada yer alacak. Aksaray ise tamamen İYİ Parti’ye bırakıldı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...