Tgrt Haber

Candan Erçetin’in adaylığına CHP’den farklı sesler yükseldi: Başka bölgeden gösterilsin

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
31 Mart 2023 10:08 - Güncelleme : 04 Nisan 2023 00:00
Candan Erçetin’in adaylığına CHP’den farklı sesler yükseldi: Başka bölgeden gösterilsin

Son dakika haberi: Ünlü sanatçı Candan Erçetin’in CHP’den milletvekili aday adayı olacağı iddia edildi. Kırklareli’nden aday olacağı konuşulan Erçetin’in adaylığı için tepki gösterildiği iddia edilirken başka bir şehirden aday olması gerektiği genel merkeze partililer tarafından genel merkeze iletildi. 

Türkiye​ 14 Mayıs’ta seçime gidiyor. 44 gün kalan seçimler öncesinde milletvekili​ aday adaylığı başvuruları sürüyor. 9 Nisan’da Yüksek Seçim​ Kurulu’na teslim edilecek listelere dair hummalı çalışmalar diğer siyasi partiler olduğu gibi CHP’de de devam ediyor. Sanat dünyasından iş dünyasına, akademiden sivil toplum örgütlerine, spordan sanatçılara kadar birçok isim aday adaylığı için başvurusu yaptı.

CANDAN ERÇETİN’İN ADAYLIK BÖLGESİNE PARTİLİLER İTİRAZ ETTİ

Bir önceki seçime göre aday adaylığı başvurusunu ikiye katlayan ve 3 bin 500’ün üzerinde adaylık başvurusu alan CHP’de son sözü partinin genel başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu söyleyecek. CHP’ye aday adaylığı başvurusunda bulunan isimler arasında sanatçı Candan Erçetin de yer aldı. Erçetin’in Kırklareli’nden adaylık başvurusu yaptığı iddia edildi. Bu duruma parti içerisinde çok sayıda itiraz geldiği kaydedildi.

BAŞKA BÖLGEDEN GÖSTERİLSİN TALEBİ

Lüleburgaz doğumlu olan Erçetin’in Kırklareli’ndeki olası adaylığına bazı partililerin tepki gösterdiği iddia edildi. CHP​ Genel Merkezi’ne gittiği söylenen partililer Erçetin’in Kırklareli yerine İstanbul gibi daha merkezi bir yerden aday gösterilmesini talep etti. Kırklareli’nin kendine özgü sorun ve taleplerini Meclis’te dile getirecek temsilci taleplerinin anlaşılır olduğunu savunan CHP’liler Erçetin’in başka bir kentten aday gösterilebileceğini ifade etti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Şahin saricaalan 31 Mart 2023 10:58

Şuan kaç kişi başvuru yaptı partilere

Sonraki Haber Yükleniyor...