Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı adaylarına bağış kararı: Döviz hesabı açtırabilecekler

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
31 Mart 2023 06:25 - Güncelleme : 04 Nisan 2023 00:00
Cumhurbaşkanı adaylarına bağış kararı: Döviz hesabı açtırabilecekler

Son dakika haberi: Yüksek Seçim Kurulu kararına göre adaylığı kesinleşen 4 Cumhurbaşkanı adayının bağış toplamak için döviz hesabı açtırabileceği ifade edildi. 

Türkiye​ 14 Mayıs’ta seçime gidiyor. 44 gün sonra kurulacak olan sandıklar ile milyonlarca seçmen Cumhurbaşkanıve 28.Dönem Milletvekili​ tercihini yapabilecek. Resmi Gazete’de yayımlanan adaylık başvurusuna ilişkin karara göre Recep Tayyip Erdoğan​, Muharrem İnce, Sinan Oğan ve Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı olmak için kıyasıya yarışacak.

ADAYLAR ‘DÖVİZ’ YARDIMI ALABİLECEK

Kesin aday listesinin yayımlanması ile birlikte Yüksek Seçim Kurulu aldığı bir kararı daha duyurdu. Buna göre cumhurbaşkanı adayları bağış toplamak için döviz mevduat hesabı açtırabilecek. Adaylar, 55 bin 598 TL’nin karşılığı döviz tutarını geçmemek kaydıyla bağış ve nakdi yardım alabilecek. Nakdi yardım, adayların “Seçim Hesabı” olarak kendi adına açtıkları bir banka hesabına yatırılacak. 55 bin 598 TL döviz karşılığının hesabında bağış ve yardımın yapıldığı bir önceki gün Resmi Gazete’de ilan edilen Merkez Bankası Efektif Satış Kuru dikkate alınacak.

Adaylar 7 bin TL’ye kadar olan nakdi yardımları, makbuz karşılığında ve aynı gün seçim hesabına yatırılmak üzere alabilecek. 7 bin TL’nin üzerindeki nakdi yardımlar ise adayların “Seçim Hesabı” olarak açtıkları ve YSK’ya bildirdikleri banka hesaplarına, bağış yapan tarafından yatırılacak. Alınan bağış ve yardımlar sadece seçim harcamalarında kullanabilecek ve başka bir amaç için tahsis edilemeyecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...