Tgrt Haber

CHP'de Sadullah Ergin krizi büyüyor! 'Meclis'te o günlerin hesabını versin' 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
12 Nisan 2023 21:57 - Güncelleme : 12 Nisan 2023 22:04

Millet İttifakı'nda CHP listelerinden aday gösterilen DEVA Partili Sadullah Ergin krizi büyümeye devam ediyor. CHP Ankara 1. bölgeden aday gösterilen Ergin hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, "Sadullah Bey başka bir partinin adayı, diğer arkadaşlar da başka bir partinin adayı" derken, CHP'den şok bir çıkış geldi. CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Sadullah Ergin'in Meclis'e girmesi ihtimalini "hesap sorma fırsatı" olarak değerlendirdi. 

Eski Adalet Bakanlığı Sadullah Ergin'in ittifak protokolü kapsamında 'CHP'nin kalesi' olarak anılan Çankaya'yı da kapsayan Ankara 1. bölgeden aday gösterilmesi sonrası gelen tepkile çığ gibi büyüyor. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu​, söz konusu tartışmaların normal olduğunu söylerken dikkat çeken bir açıklama daCHP​ Adana Milletvekili Burhanettin Bulut'tan geldi. 

"HESAP VERME FIRSATI OLACAK"

CHP'li Burhanettin Bulut, TV5 canlı yayınında Ergin ile ilgili, "Ergin Meclis’e geldiğinde o günlerin hesabını versin. Belki de onun için hesap verme fırsatı olacak. Biraz da böyle bakmak lazım. Belki de suç ortaklarını anlatacaktır" diyerek yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. 

CHP'Lİ BALBAY DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ  

Eski CHP Milletvekili Mustafa Balbay da, Sadullah Ergin'e yönelik "FETÖ’nün en alçak kumpasları kurduğu günlerin Adalet Bakanı!" göndermesi yaptı. Balbay, "Sadullah Ergin’i listede görünce aklımıza ilk Silivri Cezaevinde pinpon oynaması geldi. Hani o, FETÖ’nün en alçak kumpasları kurduğu günlerin Adalet Bakanı! Ergin’i kutluyoruz, iyi oyuncuymuş!" ifadelerini kullanmıştı.  

CHP'de Sadullah Ergin krizi büyüyor! 'Meclis'te o günlerin hesabını versin' 

ERGİN CHP'Yİ KORUDU  

DEVA Partisi kontenjanından CHP listelerine dahil olan Ergin, gazeteci Murat Çelik'e yaptığı açıklamada "Ben Millet İttifakı içinde DEVA Partisi'nin adayıyım. Seçim işbirliği protokolü çerçevesinde DEVA'nın diğer adayları gibi CHP listesindeyim. Bu DEVA'nın tasarrufu. CHP'ye yüklenilmesini doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı. 

SON ANKETLERE GÖRE CUMHURBAŞKANI ADAYLARININ OY ORANI

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...