Tgrt Haber

Sadullah Ergin'den tepkiler sonrası ilk açıklama! Vekilliğini garantileyen CHP'ye sahip çıktı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
10 Nisan 2023 12:01 - Güncelleme : 10 Nisan 2023 14:07
Sadullah Ergin'den tepkiler sonrası ilk açıklama! Vekilliğini garantileyen CHP'ye sahip çıktı

14 Mayıs seçimlerine CHP listelerinden seçime giren DEVA Partisi'nin Teşkilat İşleri Başkanı Sadullah Ergin'in Ankara 1. bölgeden aday gösterilmesi muhalif kesimde tepkilere yol açtı. Eleştiri yağmuruna tutulan CHP'yi savunan ise Sadullah Ergin oldu. Kararın seçim protokolü çerçevesinde alındığını söyleyen Ergin, CHP'ye yönelik eleştirileri doğru bulmadığını dile getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 2018 genel seçimlerinde Ankara'da en yüksek oyu aldığı 1. bölgede sürpriz bir aday dikkat çekti. Eski Adalet Bakanı ve DEVA Partisi​ Teşkilat İşleri Başkanı Sadullah Ergin, Ankara 1. bölgede CHP​ listesinden milletvekili adayı gösterildi. 

Ancak Sadullah Ergin'in CHP listesinden aday gösterilmesi parti içinde çeşitli tartışmalara neden oldu. Pek çok muhalif gazeteci ve eski CHP'li, Ergin'in adaylığına tepki gösterdi. Sadullah Ergin'in bakanlığı dönemindeki politika ve çalışmalarını hatırlatan CHP'liler, buna rağmen Ergin'in CHP listesinden aday gösterilmesini kabullenemedi.

TEPKİLERİN HEDEFİNDEKİ CHP'Yİ KORUDU

DEVA Partisi kontenjanından CHP listelerine dahil olan Ergin, gazeteci Murat Çelik'e yaptığı açıklamada "Ben Millet İttifakı​ içinde DEVA Partisi'nin adayıyım. Seçim işbirliği protokolü çerçevesinde DEVA'nın diğer adayları gibi CHP listesindeyim. Bu DEVA'nın tasarrufu. CHP'ye yüklenilmesini doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ BALBAY'DAN TEPKİ

Eski CHP Milletvekili Mustafa Balbay da, Sadullah Ergin'e yönelik "FETÖ’nün en alçak kumpasları kurduğu günlerin Adalet Bakanı!" göndermesi yaptı. Balbay, "Sadullah Ergin’i listede görünce aklımıza ilk Silivri Cezaevinde pinpon oynaması geldi. Hani o, FETÖ’nün en alçak kumpasları kurduğu günlerin Adalet Bakanı! Ergin’i kutluyoruz, iyi oyuncuymuş!" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN YILLAR ÖNCEKİ SÖZLERİ GÜNDEMDE

Kılıçdaroğlu'nun yıllar önceki ifadeleri gündeme geldi. Kılıçdaroğlu 2010 yılındaki grup konuşmasında Ergin'e ağır ifadelerle yüklenmişti. Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin talihsizliği ne? Ali Dibo'cudan Adalet Bakanı olur mu? Sen uygar bir toplumda Adalet Bakanı değil milletvekili olamazsın" ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu 2014 yılında ise Ergin'e yönelik sosyal medya hesabından yaptığı eleştiride, "Hatay, ne Beşir Atalay'a ne hakimlere baskı kuran Sadullah Ergin'e boyun eğmeyecek" mesajını paylaştı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
İZMİRLİ KEMALİST10 Nisan 2023 21:20

2.el arabanın piyassasi daha iyi tramer kaydı yok. Parti'ye hayırlı olsun....

Sonraki Haber Yükleniyor...