Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Erbakan'ı ziyaret etti

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
28 Mart 2023 16:10 - Güncelleme : 04 Nisan 2023 00:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Cumhur İttifakı’na katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’a “nezaket ziyareti” gerçekleştirdi. Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi'nde yaklaşık bir saat süren 'nezaket' ziyaretinde seçimlere ilişkin konuların da masaya yatırıldığı öğrenildi. Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, seçimlere kendi logo ve adaylarıyla gireceklerini duyurdu. Türkiye'yi 6'lı kaosa teslim etmeyeceklerini söyleyen Erbakan, hükümette yer alma ya da bakanlık taleplerinin olmadığını da dile getirdi.

14 Mayıs 2023 seçimleri için geri sayım sürerken Ankara koridorlarında da hareketlilik son hız devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ın bugün Cumhur İttifakı​'na katılan Yeniden Refah Partisi​ Genel Başkanı Fatih Erbakan​ ile görüştü.

İki ismin Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi'nde gerçekleştirdiği görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Genel Merkez önünde el sıkışan ikili, basın mensuplarına poz verdi. Görüşme sonrası basın mensuplarının karşısına geçen Fatih Erbakan açıklamalarda bulundu. Erbakan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"SEÇİMLERE KENDİ LOGOMUZ VE ADAYLARIMIZLA GİRECEĞİZ"

"Sayın Cumhurbaşkanımız bize ziyarette bulundu. Nazik ziyaretten ötürü kendilerine en içten teşekkürlerimizi arz ediyoruz. Önümüzdeki seçim sürecinde yapılacak çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Ve Cumhur İttifakı'na katıldığımız için tebriklerini iletti.

Geçen hafta Cumhur İttifakı'na katıldığımızı beyan ettik. 14 Mayıs seçimlerine bütün seçim bölgelerinde kendi logomuz ve kendi adaylarımızla gireceğiz. Ancak Cumhur İttifakı çatısı altında yer alacağız. Bu ittifak kararımız, belirli ilke ve prensipler üzerine inşa edilmiş bir karardır. Ülkemizin hayrına olan bu prensipler inanıyoruz ki ortak hedef haline gelecek. Milli Görüş olarak her zaman hayra vesile olan, şerre engel olan bir siyasi anlayışı ortaya koymuş bir hareketiz. Bundan sonra da aynısı olacak. Milletimizin selametini, ülkemizin geleceğini düşünmek birinci vazifemiz. 

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Erbakan'ı ziyaret etti

"ÜLKEMİZİ 6'LI KAOSA TESLİM ETMEYİZ"

Geldiğimiz noktada 6'lı bir kaosa ülkemizi teslim etmemek adına milli ve kararlı bir adım attık. Bununla birlikte ilke ve prensiplerimizden hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz. Dün hangi doğruları ve yanlışları dile getirdiysek bundan sonra da aynısını söyleyeceğiz, mücadeleye devam edeceğiz. Asla dün yanlış dediğimize bugün doğru, dün doğru dediğimize bugün yanlış demeyiz. 

14 Mayıs'taki seçimlerin hemen ardından inşallah sayın Cumhurbaşkanımız kuracağı hükümetle bu prensiplerimiz ışında faydalı hizmetleri hayata geçirecektir. Bizler de 'Milli Görüş Meclis'e' sloganıyla başlattığımız çalışma sonucu TBMM'de en güçlü şekilde temsil edilerek, milli, yapıcı, nezaket çerçevesindeki muhalefetimizle, bu mutabakat metnindeki milletimizin hayrına olan prensiplerin uygulanmasının takipçisi olacağız. Milli ve yapıcı muhalefetimizi daha da güçlü şekilde Meclis çatışı altında devam ettireceğiz.

"BAKANLIK TALEBİMİZ OLMADI"

Hükümette yer alma, bakanlık, cumhurbaşkanı yardımcılığı gibi bir talebimiz olmadı. Böyle bir durum söz konusu olmadı. Biz güçlü bir şekilde Meclis'te olup, grubumuzla milletimizin hayrına olan icraatların hayata geçirilmesi yönünde bir yol haritamız var."

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Erbakan'ı ziyaret etti

Geçen hafta AK Parti'den Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Merkezi'ne yapılan ziyaretten olumlu sonuç çıkmış ve Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı'na katılma kararı almıştı. Bu kararla birlikte, Yeniden Refah Partisi 4. parti olarak Cumhur İttifakı'na katılmıştı.

AK PARTİ'DE ALT KOMİSYON ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Yüksek Seçim Kurulu’na sunulacak. 11 Nisan’da da milletvekili aday tanıtım toplantısı gerçekleştirilecek.

SEÇİM BEYANNAMESİ İÇİN GERİ SAYIM

AK Parti'nin seçim beyannamesi için de geri sayım başladı. Beyanname 11 Nisan'da aday tanıtım toplantısı ile açıklanacak. Yeniden revize edilen beyannamenin ilk ve en önemli başlığı ise deprem olacak. Beyannamede en çok önem verilen başlıklardan bir diğeri de ekonomi olarak ele alınacak.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...