Tgrt Haber

Yeniden Refah Partisi sorusu kızdırdı! Temel Karamollaoğlu’ndan Fatih Erbakan’a çok sert sözler!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
28 Mart 2023 07:23 - Güncelleme : 04 Nisan 2023 00:00

Son dakika haberi: Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhur İttifakı’na katılma kararı alan ve Cumhurbaşkanı adaylığından çekilen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’a çok sert sözlerle yüklendi. Fatih Erbakan’ın kararını ‘Saçmalık’ olarak yorumlayan Karamollaoğlu ayrıca ‘cahil, üç kağıtçı, saçmalıyor, terbiyesini kuşanması lazım, ihanet’ gibi kelimeler kullandı.

Türkiye​ 14 Mayıs’ta seçime gidiyor. 57 gün kalan milletvekilliği​ ve cumhurbaşkanlığı​ seçimi öncesinde ittifaklar ve adaylar da şekillendi. 100 bin imzaya ulaşan isimlerin de belli olması ile Cumhurbaşkanlığı yarışında 4 isim yer alacak. Bunlar Recep Tayyip Erdoğan​, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ve Sinan Oğan olarak kayıtlara geçti. Sadece Cumhurbaşkanlığı değil aynı zamanda Meclis’te de çoğunluğu elde etmek isteyen ittifaklar diğer siyasi partiler ile görüşmelerini tamamladı. Cumhur İttifakı uzun görüşmelerin ardından Yeniden Refah Partisi ile anlaşmaya vardı. Söz konusu partinin Genel Başkanı Fatih Erbakan da 100 bin imza yarışından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleyeceklerini ilan etmesinin ardından vazgeçti. HÜDA-PAR’ın da ittifaka dahil olması ile birlikte gözler bu sefer milletvekili listelerine çevrildi.

SAADET PARTİSİ VE YENİDEN REFAH PARTİSİ KARŞI KARŞIYA GELDİ

Millet İttifakı’nın ortaklarından olan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'IN Cumhur İttifakı'na katılmalarına ilişkin soruya çok sert sözlerle cevap verdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığını duyuran Karamollaoğlu, Erbakan’ı üç kağıtçılıkla suçladı.

“2 GÜNDE NEDEN DEĞİŞTİ”

Karamollaoğlu eleştirilerini şu sözleri kullanarak devam ettirdi;

Saçmalıyor. Bu kadar saçmalık olmaz. Kim Milli Görüş gömleğini çıkardı da siyonist gömleğini giydi. Biraz insaf et. Fatih'in bir tecrübesi yok. Cahilliğe bakın! Erbakan Hoca ilk koalisyonun SHP ile kurdu. Ne oldu da 2 gün içerisinde birden bire değişti. Bu konuda fazla bir şey söylemek istemiyorum. Çamur atmak haddine değil. Terbiyesini kuşanması lazım. Niye babasının kurduğu partiyi terk etti. Adına Yeniden Refah dedi. Yeniden Refah ismini alamaz normalde. Neden aldı! Cumhurbaşkanı ona o toleransı gösterdi. Bu kadar üç kağıtçılık olacak siz kendinizi korumaya çalışacaksınız. Bu gerçekçi olmaz.

'Erbakan neden Saadet'ten ayrıldı? sorusuna Karamollaoğlu, ''O konuya girmeyim ama bunun hesabını veremez. Bu doğrudan bu davaya ihanettir. '' diye cevap verdi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...